Chifle cu capsuni

de katty in Dulciuri, 12 Noi 2014 | 680 vizualizari

 

Da , stiu ca nu mai sunt capsuni , dar in asteptarea sezonului poate gasim o varianta sa le inlocuim cu alte fructe dupa preferinta

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • o priza sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 gr capsuni
  • 1 banana
  • 250 gr mascarpone
  • putina zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra + pentru ornat
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu capsuni:

Cernem faina intr-un castron . O amestecam cu drojdia , sare si o lingura de zahar . Adaugam ouale si laptele caldut.Framantam un aluat nelipicios , pe care il lasam la crescut 20 de minute . Impartim aluatul in 8 parti egale . Formam bulgari si facem o gaura in mijloc . Lasam din nou sa creasca 20 de minute .Punem 2 litri de apa si cele 2 linguri de zahar intr-o oala si le lasam sa dea in clocot .Fierbem pe rand , cate 2 chifle , cate 2 minute pe fiecare parte , apoi le scoatem si le scugem pe un gratar .Asezam chiflele intr-o tava pe hartie de copt , le ungem cu galbenusul si le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade . Coacem chiflele pana se rumenesc usor. Scoatem chiflele coapte si le lasam sa se raceasca pe un gratar.Curatam banana , o rupem in bucati mai mici si o stropim cu putina zeama de lamaie . O mixam bine .


Batem intr-un castron mascarponele cu zaharul pudra , zaharul vanilat si banana mixata .Taiem chiflele pe jumatate pe orizontala . Cu un pos punem pe jumatatea de jos crema mascarpone , apoi felii de capsuni . Asezam jumatatea cealalta , apoi presaram zahar pudra .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

12.11.2014, 22:05

Ce frumusele sunt!

MotanLaOale 1

13.11.2014, 15:33

tanyapatap 1

24.11.2014, 21:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu frisca si stracciatella