Chifle cu iaurt si seminte

de mihaelar63 in Piine, 14 Ian 2019 | 1245 vizualizari

 

 Iremediabil in aceasta perioada sunt amorezata de painica framntata si coapta acasa . Ma bate serios gandul sa-mi achizitionez o masina de preparat paine . Acum am pregatit niste chfle cu iaurt si seminte coapte in formele de briose .Am obtinut chifle cu coaja rumena si cu miezul pufos .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina alba
  • 300 gr faina neagra
  • 300 ml iaurt grecesc
  • 400 ml apa calduta
  • 1 plic drasjdie uscata [7 gr ]
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri seminte floarea soarelui
  • 2 linguri seminte susan alb si negru
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt si seminte:


  1. Se ia 100 gr faina alba si se amesteca cu zahar, drojdie uscata si apa calda. Trebuie sa fuie de consistenta unei faini subtiri .

  2. Lasati sa dospeasca bine cam o jumatate de or a.

  3. Faina cu care framntati trebuie adusa din timp in bucatarie sa aiba timp sa se incalzeasaca . Astfel ea va dospi mai usor .

  4. Amestecati aluatul dospit cu iaurt [ si acesta sa fie scos din timp din frigider ] si apa calduta .

  5. Puneti faina alba cat si cea neagra intr-un vas incapator pastrati foarte putina pentru infainat formele de briose ].

  6. Formati o adancitura in mijloc , in care puneti amestecul cu iaurt , apa calduta si aluat dospit . Sarati .

  7. Omogenizati aluatul amestecand treptat faina cu dospeala .

  8. Framantati 10-15 minute .

  9. Acoperiti aluatul cu o folie unsa cu putin ulei si il lasati timp de 30 minute la dospit .

  10. Cand aluatul s-a dublat repetati operatiunea . Il lasati din nou sa creasca .

  11. Pregatiti formele de briose .Eu le-am uns cu ulei si apoi le-am infainat .

  12. Incorporati in aluat semintele .

  13. Cu mainile unse de ulei formati mici chifle . Intai eu formez in palme o mica placintica pe care apoi o impatur inspre interior . Intorc mica bila si o pun cu parte impaturat i8n jos [ asa se aereaza si creste bne apoi si chifla] .

  14. Preincalzesc cuptorul .In partea de jos pun o forma de cozonac cu putina apa . Astfel se formeaza aburi in cuptor .

  15. Imediat ce chiflele au crescut le ung cu lapte [ cu ajutorul unei pensule de silicon ] si le presar cu susan .

  16. Coaceti la cuptor chiflele pana devin rumene [30-40 min la 200 grade Celsius ]

 

TIPS-URI

1

Faina cu care framntati trebuie adusa din timp in bucatarie sa aiba timp sa se incalzeasaca . Astfel ea va dospi mai usor .

2

In partea de jos pun o forma de cozonac cu putina apa . Astfel se formeaza aburi in cuptor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

Rocsi 1

16.01.2019, 20:23

Sunt atat de gustoase! De cand a inceput sezonul rece si eu fac mai mereu paine in casa, la masina de paine. Nu am crezut ca am sa o folosesc atat de des!

cristinutanicolita 1

16.01.2019, 21:17

Foarte bune!

claudiaO 1

17.01.2019, 12:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa