Chifle cu seminte

de Bunica in Piine, 19 Oct 2013 | 3826 vizualizari

 

Am promis sa aduc chifle calde.Poftiti va rog!

 

INGREDIENTE

  • 150 g. faina neagra
  • 350 g. faina alba
  • 1 cub drojdie proaspata(25g.)
  • 300 ml. apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 plic Mix natur de 4 seminte-200 g.
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc.

Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor.

Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga mixul de seminte,faramantand pentru incorporarea lor.

Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Oul se bate cu frculita intr-un castorn.

Aluatul se imparte in opt parti .
Chiflele se modeleaza cu mana si se pun in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.

Inainte de a le introduce in cuptor se ung cu ou pentru a le da un aspect placut.

Se lasa la dospit in tava 10-15 minute,apoi se introduc in cupotrul incins la 170 grade.

Se tin in cuptor circa 30-35 de minute.

Cand s-au copt l,se scot din tava,se pun pe un prosop curat si se invelesc.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru mai multa siguranta se face testul cu scobitoarea pentru a ne convinge daca sunt coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Cris2711 1

19.10.2013, 11:48

Bunica 1

19.10.2013, 19:21

Ma bucur foarte mult ca v-au placut chiflele!

Rocsi 1

19.10.2013, 22:16

Foarte bune si gustoase chiar si asa simple

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de secara cu fulgi de porumb