Chifle cu seminte

de Bunica in Piine, 19 Oct 2013 | 2085 vizualizari

 

Am promis sa aduc chifle calde.Poftiti va rog!

 

INGREDIENTE

  • 150 g. faina neagra
  • 350 g. faina alba
  • 1 cub drojdie proaspata(25g.)
  • 300 ml. apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 plic Mix natur de 4 seminte-200 g.
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc.


Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor.


Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga mixul de seminte,faramantand pentru incorporarea lor.


Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.


Oul se bate cu frculita intr-un castorn.


Aluatul se imparte in opt parti .

Chiflele se modeleaza cu mana si se pun in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.


Inainte de a le introduce in cuptor se ung cu ou pentru a le da un aspect placut.


Se lasa la dospit in tava 10-15 minute,apoi se introduc in cupotrul incins la 170 grade.


Se tin in cuptor circa 30-35 de minute.


Cand s-au copt l,se scot din tava,se pun pe un prosop curat si se invelesc.



 

TIPS-URI

1

Pentru mai multa siguranta se face testul cu scobitoarea pentru a ne convinge daca sunt coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Cris2711 1

19.10.2013, 11:48

Bunica 1

19.10.2013, 19:21

Ma bucur foarte mult ca v-au placut chiflele!

Rocsi 1

19.10.2013, 22:16

Foarte bune si gustoase chiar si asa simple

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza cheddar si carnaciori