Chifle cu seminte

de Bunica in Piine, 19 Oct 2013 | 2306 vizualizari

 

Am promis sa aduc chifle calde.Poftiti va rog!

 

INGREDIENTE

  • 150 g. faina neagra
  • 350 g. faina alba
  • 1 cub drojdie proaspata(25g.)
  • 300 ml. apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 plic Mix natur de 4 seminte-200 g.
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc.


Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor.


Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga mixul de seminte,faramantand pentru incorporarea lor.


Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.


Oul se bate cu frculita intr-un castorn.


Aluatul se imparte in opt parti .

Chiflele se modeleaza cu mana si se pun in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.


Inainte de a le introduce in cuptor se ung cu ou pentru a le da un aspect placut.


Se lasa la dospit in tava 10-15 minute,apoi se introduc in cupotrul incins la 170 grade.


Se tin in cuptor circa 30-35 de minute.


Cand s-au copt l,se scot din tava,se pun pe un prosop curat si se invelesc.



 

TIPS-URI

1

Pentru mai multa siguranta se face testul cu scobitoarea pentru a ne convinge daca sunt coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Cris2711 1

19.10.2013, 11:48

Bunica 1

19.10.2013, 19:21

Ma bucur foarte mult ca v-au placut chiflele!

Rocsi 1

19.10.2013, 22:16

Foarte bune si gustoase chiar si asa simple

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta