Chifle cu unt

de La Ancuta in Piine, 14 Mar 2012 | 3497 vizualizari

 

Am revenit cu forte proaspete, dupa o viroza urata care nu mi-a dat pace toata saptamana. Si cum puteam sa revin, decat cu paine proaspata ;).

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 500 g apa
  • 900 f faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g drojdie proaspata
  • 3 linguri lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu unt:

Amestecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in putina apa calduta. Acoperim si lasam sa stea putin.

Intr-un vas incapator cernem faina si facem o gropita in mijloc. In aceasta gropita adaugam drojdia activata si amestecam. Adaugam sarea iar apoi untul topit amestecat cu apa calduta. Framantam bine  pana obtinem un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. La nevoie se poate adauga faina sau apa calduta, in functie de consistenta aluatului.

Acoperim vasul si lasam  la loc caldut pana isi dubleaza volumul (~1 ora si jumatate).

Rasturnam aluatul pe planul de lucru si il mai framantam putin.
Impartim aluatul in doua parti egale. Din fiecare parte vom modela 9 chifle.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa stea la loc caldut 30 de minute.

Dupa ce au crescut in tava, le ungem cu lapte si dam tava la cuptor la foc potrivit, timp de 30 de minute.

La fel vom proceda si cu cealalta jumatate de aluat.

Scoatem chiflele pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Aurelia 07_07 1

16.03.2012, 08:01

Chifle frumoase si pufoase cred ca tot atit de gustoase

La Ancuta 1

16.03.2012, 12:18

Multumesc Lacrimioara

La Ancuta 1

16.03.2012, 12:19

Ica, sunt foarte gustoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Macrou la cuptor

de Ksenya 5

ieri la 10:12

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

pe 02.12 la 18:09

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

pe 01.12 la 20:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu mere
  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Macrou la cuptor

de Ksenya 5

ieri la 10:12

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

pe 02.12 la 18:09

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

pe 01.12 la 20:48

RETETA RECOMANDATA
Paine spaniola - Pan de Horno