Chifle cu unt

de La Ancuta in Piine, 14 Mar 2012 | 2325 vizualizari

 

Am revenit cu forte proaspete, dupa o viroza urata care nu mi-a dat pace toata saptamana. Si cum puteam sa revin, decat cu paine proaspata ;).

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 500 g apa
  • 900 f faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g drojdie proaspata
  • 3 linguri lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu unt:

Amestecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in putina apa calduta. Acoperim si lasam sa stea putin.


Intr-un vas incapator cernem faina si facem o gropita in mijloc. In aceasta gropita adaugam drojdia activata si amestecam. Adaugam sarea iar apoi untul topit amestecat cu apa calduta. Framantam bine pana obtinem un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. La nevoie se poate adauga faina sau apa calduta, in functie de consistenta aluatului.


Acoperim vasul si lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (~1 ora si jumatate).


Rasturnam aluatul pe planul de lucru si il mai framantam putin.

Impartim aluatul in doua parti egale. Din fiecare parte vom modela 9 chifle.


Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa stea la loc caldut 30 de minute.


Dupa ce au crescut in tava, le ungem cu lapte si dam tava la cuptor la foc potrivit, timp de 30 de minute.


La fel vom proceda si cu cealalta jumatate de aluat.


Scoatem chiflele pe un gratar si le lasam sa se raceasca.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Aurelia 07_07 1

16.03.2012, 08:01

Chifle frumoase si pufoase cred ca tot atit de gustoase

La Ancuta 1

16.03.2012, 12:18

Multumesc Lacrimioara

La Ancuta 1

16.03.2012, 12:19

Ica, sunt foarte gustoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Urși de mamaliga cu branza

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu sare si miere