Chifle cu usturoi si masline

de Bunica in Mancaruri de post, 18 Noi 2012 | 1454 vizualizari

 

Poftiti la chifle calde pentru micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 600-650g faina
  • 350ml.apa
  • drojdie proaspata un pachet mic2-3 linguri ulei de masline
  • o capatana de usturoi
  • 200g. masline fara samburi
  • sare
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi si masline:

Drojdia impreuna cu zaharul se freaca putin pana devine ca o pasta moale.


Intr-un vas se pune faina (cam 550g.),apa,uleiul,drojdia si sarea si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.Daca este nevoie se mai adauga faina. Aluatul se inveleste cu un prosop si se lasa la dospit circa o jumatate de ora.


Usturoiul se curata si se piseaza.


Maslinele se taie rondele,daca nu sunt taiate deja.


Cand aluatul s-a dospit se rup bucati,se framanta putin,se inntind cu mana,se ung cu usturoi si se adauga maslinele.


Intreaga compozitie se strange usor formandu-se chifla .Se pun in tava de copt ,tapetata cu hartie,cu partea stransa in jos.


Se da tava la coptorul preincalzit pana se ce chiflele rumenesc frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Cris2711 1

18.11.2012, 16:36

vai,ce bunatate de chifle

Bunica 1

18.11.2012, 19:48

Mihaela11_jo 1

19.11.2012, 10:50

Foarte fine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Chec de post by Miha