Chifle cu usturoi si masline

de Bunica in Mancaruri de post, 18 Noi 2012 | 1339 vizualizari

 

Poftiti la chifle calde pentru micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 600-650g faina
  • 350ml.apa
  • drojdie proaspata un pachet mic2-3 linguri ulei de masline
  • o capatana de usturoi
  • 200g. masline fara samburi
  • sare
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi si masline:

Drojdia impreuna cu zaharul se freaca putin pana devine ca o pasta moale.


Intr-un vas se pune faina (cam 550g.),apa,uleiul,drojdia si sarea si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.Daca este nevoie se mai adauga faina. Aluatul se inveleste cu un prosop si se lasa la dospit circa o jumatate de ora.


Usturoiul se curata si se piseaza.


Maslinele se taie rondele,daca nu sunt taiate deja.


Cand aluatul s-a dospit se rup bucati,se framanta putin,se inntind cu mana,se ung cu usturoi si se adauga maslinele.


Intreaga compozitie se strange usor formandu-se chifla .Se pun in tava de copt ,tapetata cu hartie,cu partea stransa in jos.


Se da tava la coptorul preincalzit pana se ce chiflele rumenesc frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Cris2711 1

18.11.2012, 16:36

vai,ce bunatate de chifle

Bunica 1

18.11.2012, 19:48

Mihaela11_jo 1

19.11.2012, 10:50

Foarte fine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume