Chifle cu usturoi si patrunjel

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 9 Oct 2011 | 4823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
  • 450 g faina
  • 7-8 g drojdie uscata
  •  1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 4-5 catei usturoi
  • ½ legatura patrunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi si patrunjel:

Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura si se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn cat se poate,apoi  se framanta cu mainile pana obtinem un aluat neted si elastic.

Bila de aluat se lasa in castron si se presara putina faina deasupra. Se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 9 bucati egale. Din fiecare biluta de aluat se intinde un sul de 10 cm, apoi se inoada. Partea de franghie care vine pe dedesubpt se aduce pe deasupra in centru,iar cealata se baga dedesubt tot in centru.

Chiflele se pun intr-o tava mare,tapetata cu hartie de copt, la distante mari una de alta. Se lasa intr-un loc cald aprox 40 minute pentru dospire.

Galbenusul de ou se bate cu laptele si se adauga patrunjelul si usturoiul  tocate marunt. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie se ung chiflele cu amestecul obtinut. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 min, pana se rumenesc.

Se servesc simple sau folosite pentru sandwich.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Japoneze