Chifle cu usturoi si patrunjel

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 9 Oct 2011 | 4947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
  • 450 g faina
  • 7-8 g drojdie uscata
  •  1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 4-5 catei usturoi
  • ½ legatura patrunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi si patrunjel:

Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura si se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn cat se poate,apoi  se framanta cu mainile pana obtinem un aluat neted si elastic.

Bila de aluat se lasa in castron si se presara putina faina deasupra. Se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 9 bucati egale. Din fiecare biluta de aluat se intinde un sul de 10 cm, apoi se inoada. Partea de franghie care vine pe dedesubpt se aduce pe deasupra in centru,iar cealata se baga dedesubt tot in centru.

Chiflele se pun intr-o tava mare,tapetata cu hartie de copt, la distante mari una de alta. Se lasa intr-un loc cald aprox 40 minute pentru dospire.

Galbenusul de ou se bate cu laptele si se adauga patrunjelul si usturoiul  tocate marunt. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie se ung chiflele cu amestecul obtinut. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 min, pana se rumenesc.

Se servesc simple sau folosite pentru sandwich.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza