Chifle dulci cu alune

de sasha in Dulciuri, 28 Mai 2013 | 850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 15 g drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • 5 oua (+ 1 galbenus)
  • 1 plic praf de copt
  • ulei pentru framantat
  • 100 g alune decojite nesarate
  • 50 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle dulci cu alune:

Cernem faina si facem un cuib in mijloc in care punem 100 ml laptele caldut amestecat cu drojdia, lasam la dospit 15 minute, apoi adaugam zaharul, ouale, restul de lapte, praful de copt si framantam bine cu ulei. Lasam sa se odihneasca 45 de minute.


Aluatul il taiem in mai multe bucati egale, lasam sa mai creasca 5 minute, intindem bucatelele de aluat in forma rotunda, ungem fiecare cerc cu unt moale, presaram zahar vanilat, apoi presaram alunete tocate. Rulam ca pe o rulada, aducem capetele in mijloc, sa fie marginile inauntru, intoarcem ruloul , il taiem in parti lasand 1 cm in mijloc si desfacem usor marginile.


Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptor prntru 30 de minute la 180 de garde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle dulci cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

sasha 1

31.05.2013, 18:06

ms frumos Tabi

Dya Daniela Andrei 1

31.05.2013, 22:41

Minunate! Imi plac tare mult!

sasha 1

01.06.2013, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza de oaie