Chifle multicereale

de T I M E A in Piine, 19 Noi 2012 | 2445 vizualizari

 

Nu a trecut nici acest weekend fara a face paine. Am ales sa fac niste chifle din faina de secara si faina neagra de grau cu diverse seminte si cereale. Foarte gustoase si sanatoase!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina neagra de grau
  • 200 gr faina de secara
  • 370 - 380 ml apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura mare plina cu seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1,5 linguri seminte de in
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle multicereale:

Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop.

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, semintele de floarea soarelui si in si fulgii de ovaz.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora , o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul.

Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si il rulam. Taiem  aluatul rulat apoi 12 parti egale din care forma chiflutele. Cu un cutit care taie bine crestam chiflele in 8. Asezam chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 20-30 minute.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute, pana se rumenesc usor.

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle multicereale-0
Chifle multicereale-1
Chifle multicereale-2
Chifle multicereale-3
Chifle multicereale-4
Chifle multicereale-5

COMENTARII (44)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 10:05

faine

T I M E A

T I M E A 1

20.11.2012, 10:36

Rhapsody cu drag te servesc

T I M E A

T I M E A 1

20.11.2012, 10:36

Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!