Chifle pufoase

de Miha in Piine, 10 Mai 2011 | 2680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 3 linguri ulei
  • 500-550 g faina
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, laptele, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.

In functie de cat de mare este tava in care le veti coace sau de cat le vreti de mari impartiti aluatul in bucati pe care le modelati sub forma de bile.

Se pun in tava unsa cu ulei, se lasa din nou la crescut, pentru vreo 15 minute. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte, se presara cu susan si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se scoate tava din cuptor, se acopera cu un prosop curat si se lasa asa pana se racoresc chiflele. In acest mod vor fi moi, pufoase si bune de le mananci fara altceva pe langa ele, desi o salata de morcov marinat merge excelent. ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:27

cristiana_dana 1

11.05.2011, 14:02

mamaieelena 1

17.05.2011, 06:57

ce frumoase au iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L