Chifle pufoase

de Miha in Piine, 10 Mai 2011 | 2738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 3 linguri ulei
  • 500-550 g faina
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, laptele, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.



Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.



In functie de cat de mare este tava in care le veti coace sau de cat le vreti de mari impartiti aluatul in bucati pe care le modelati sub forma de bile.



Se pun in tava unsa cu ulei, se lasa din nou la crescut, pentru vreo 15 minute. Se ung cu galbenus desfacut cu putin lapte, se presara cu susan si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.



Se scoate tava din cuptor, se acopera cu un prosop curat si se lasa asa pana se racoresc chiflele. In acest mod vor fi moi, pufoase si bune de le mananci fara altceva pe langa ele, desi o salata de morcov marinat merge excelent. ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:27

cristiana_dana 1

11.05.2011, 14:02

mamaieelena 1

17.05.2011, 06:57

ce frumoase au iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle