Chifle pufoase

de alinutza1983 in Piine, 17 Mar 2012 | 3716 vizualizari

 

Am facut acum ceva timp aceste minunatii de chifle, dupa o reteta a Mihaelei. Mersi Miha! au iesit perfect dupa reteta ta! Cantitatile sunt bine calculate, iar daca folositi masina de paine ( ca mine care sunt lenesa ) nu are cum sa nu va iasa!

 

INGREDIENTE

  • o capatana usturoi
  • 500 g faina alba
  • 100 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita miere

Finisare:

  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • fulgi de ardei iute
  • ierburi aromatice uscate
  • seminte ( dupa dorinta fiecaruia)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

1. M-am invatat comoda, asa ca aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare si dospire ( cel de pizza).
Laptele se lasa la infuzat cu usturioul, iar pentru acest pas e nevoie sa fie fiert in prealabil. Dupa ce laptele se mai raceste, se pun in cuva masinii ingredientele astfel: faina si sarea, drojdia amestecata cu zaharul si mierea (dizolvata in putina apa calduta), restul de apa calduta si laptele din care am scos cateii de usturoi.

2. Cand aluatul e gata, se imparte in 8 bucati egale, pe o plansa de lucru, tapetata cu faina. Chiflele se formeaza formand un fel de bocceluta. adica se trage aluatul in jos, iar partea respectiva va sta cu fundul pe tava.

3. Se aseaza chiflutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la crescut 15 minute, acoperite cu un servet.

4. Se ung cu lapte amestecat cu ulei, apoi presaram semintele preferate, fulgi de ardei sau ierburi uscate.

5. Se dau chiflele la copt, in cuptorul incins in prealabil. Se coc circa 20 de minute, pana devin rumenii. O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu scortisoara