Chifle pufoase

de Oana in Piine, 12 Mai 2015 | 5618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina- 500 gr
  • drojdie proaspata- 25 gr
  • zahar- 1 lingura
  • sare- 1 lingurita
  • unt- 30 gr
  • apa calduta- 200 ml
  • galbenus de ou- 1 buc
  • seminte asortate- 3 linguri
  • In plus:
  • apa- 2 litri
  • sare- 2 linguri
  • bicarbonat- 3 linguri rase
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

  • Puneti in vasul robotului faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios

  • Tapetati un bol mare cu faina si puneti aluatul, presarati deasupra putina faina si acoperiti bolul cu un prosop curat.

  • Lasati aluatul sa creasca 45 de minute intr-un loc cald si ferit de curent

  • Intre timp puneti apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca opriti focul si adaugati bicarbonatul

  • Impartiti aluatul in 6-8 parti si formati chiflele, dupa plac

  • Puneti cate o chifla intr-o spumiera si scufundati-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asezati-o direct in tava tapetata cu hartie de copt

  • Dupa ce ati oparit toate chiflele pentru cateva secunde, crestati cu ajutorul unui cutit fiecare chifla

  • Ungeti chiflele cu galbenus de ou si presarati seminte asortate deasupra

  • Coaceti chiflele in cuptotul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.

  • Lasati chiflele la racit pe un gratar inainte de servire

TIPS-URI

1

puteti framanta si de mana daca nu aveti robot

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle si scovergi umplute cu urda si marar