Chifle pufoase cu seminte

de Patricia Iordache in Piine, 21 Apr 2013 | 1817 vizualizari

 

Deseori imi place sa fac paine sau chifle acasa. Acum ceva vreme am pregatit aceste chifle cu 4 tipuri de seminte si m-am gandit sa va arat si voua. Ador mirosul painii coapte!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • 500 gr. faina;
  • 250 ml. lapte caldut;
  • 30 gr. drojdie proaspata;
  • 1 lingurita rasa de zahar;
  • 4 linguri ulei masline;
  • 1 lingurita sare.
  • Pentru deasupra:
  • - 1 ou;
  • - seminte de in;
  • - seminte de susan;
  • - seminte de mac;
  • - seminte de floarea soarelui (miez crud)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase cu seminte:

Punem intr-un castron faina.


Incalzim putin laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.


Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare.


Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.



Impartim aluatul in 15-16 bucati si modelam niste mingiute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta intre ele (pentru ca isi maresc volumul). Le acoperim cu un prosop si le lasam aproximativ 15 minute sa creasca.



Le ungem cu un ou bine batut, folosind o pensula. Deasupra presaram semintele, pe fiecare chifla altceva sau putem sa le combinam.



Le lasam la cuptor, la 220 grade, aproximativ 30-40 minute pana se rumenesc frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Panacris 1

22.04.2013, 08:17

Aruncă o chiflă, până la București!

gaby_duceag 1

22.04.2013, 08:17

Super si astea.

ionela2682 1

22.04.2013, 09:22

Vaii...ce bine arata....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle de hamburger