Chifle si cornuri

de La Ancuta in Piine, 22 Feb 2012 | 4266 vizualizari

 

Cui nu-i place mirosul de paine proaspata? Mie cu siguranta imi place :). Incerc sa fac cat mai des paine in casa, in primul rand pentru ca este mult mai gustoasa decat cea cumparata.

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 60 g unt
  • 250 ml lapte
  • 180 ml apa
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • susan, mac sau orice alte seminte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle si cornuri:

Drojdia o amestecam cu zaharul si putin lapte caldut. Acoperim si lasam sa creasca putin. Cernem faina intr-un vas incapator.Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata si untul topit, dar nu fierbinte. Incepem sa framantam si adaugam restul de lapte si apa calduta. Adaugam si sarea si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.

Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina faina iar daca aluatul este prea tare mai putem adauga putina apa calduta.

Acoperim vasul cu un servet curat si lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul (~1 ora).

Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru si il intindem cu mainile. Impaturim pe partea lunga pana la jumatate apoi acoperim cu cealalta jumatate. Acoperim aluatul cu un prosop usor umed si lasam sa stea 10 minute. Repetam procedeul si mai lasam 10 minute acoperit.

Impartim apoi aluatul in bucati egale (cat de mari dorim sa fie chiflele). Dam fiecarei bucati o forma rotunda.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le crestam usor cu un cutit bine ascutit. Acoperim tava si le lasam sa stea 10 minute. Ungem apoi chiflele cu ou batut si desfacut cu 2 linguri de lapte. Presaram seminte de susan, mac etc. Dam tava la cuptor la foc potrivit timp de 10 minute. Reducem putin focul (dar nu la minim) si mai coacem ~20 de minute.

Pentru cornuri intindem fiecare biluta de aluat intr-o foaie ovala pe care apoi o rulam. Coacem cornurile la fel ca si chiflele.

Dupa ce s-au copt le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.

Sunt ideale pentru micul dejun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle si cornuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

La Ancuta 1

22.02.2012, 23:12

kamy asai ca e mult mai buna decat cea cumparata?

La Ancuta 1

22.02.2012, 23:12

Laura, Oana multumesc

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:53

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot