Paine cu nuci, usturoi si busuioc

de RuxyRux in Piine, 12 Oct 2016 | 3184 vizualizari

 

O paine deosebita, cu aroma si gust inconfundabil... mie mi-a incalzit din plin aceasta seara racoroasa de toamna!
Retete cu aluat

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 140 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 600 gr. faina
  • 65 gr. nuci zdrobite
  • 65 gr. fulgi de ovaz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita plina de oregano uscat
  • 1 lingurita si jumatate de busuioc proaspat
  • 1 lingura ulei de nuci
  • 2 lingurite de sare de mare neiodata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • putina faina pentru infainat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu nuci, usturoi si busuioc:

Laptele, apa, uleiul de masline, usturoiul tocat le-am pus intr-un ibric la foc mic si am incalzit putin amestecul( atentie nu infierbantati). Am adaugat si busuiocul tocat.

Faina am cernut-o intr-un lighean( special de paine), am pus sarea pe margine , in mijloc zaharul si drojdia, si tot pe margine fulgii de ovaz si nucile macinate.

Am turnat lichidul peste faina in vas,cumva pe margine si am inceput sa framant painea. Cand toate ingredientele s-au omogenizat, am adaugat uleiul de nuci si am mai framantat pana am obtinut o coca elastica si moale.

Am mai presarat putina faina peste aluat, si am lasat la crescut la loc cald in bucatarie,  pana cand si-a dublat volumul.

Am dat forma painii, am asezat-o pe tava de cuptor tapetata cu pergament si am mai lasat la crescut aluatul inca 15 minute. Painea am crestat-o  (puteti alegeti forma dorita) si am presarat-o cu faina.

Intre timp am pregatit cuptorul, l-am preincalzit la 200 de grade Celsius.

Am copt painea pana s-a rumenit, undeva intre 25 si 30 de minute.

Nu taiati painea calda...lasati-o pana se raceste complet si apoi o puteti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci, usturoi si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa neframantata