Paine floare

de mihaelar63 in Piine, 13 Apr 2020 | 2158 vizualizari

 

 De data aceasta am ales sa prepar paine floare. Imi pare pretentios spus asa ceva.
De fapt sunt cateva chifle dispuse circular :D Pentru reteta m-am inspirat de la bucataras Diana-K. Am inlocuit laptele dulce cu lapte acru ,ce-l aveam disponibil momentan .
 

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faiana semi-alba tip 650
  • 250 ml lapte acru
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou -
  • seminte de susan negru
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare:

  1.  Se pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul.
  2. Tot acum se pune si drojdia uscata .
  3. Laptele acru si apa trebuie sa fie usor caldute . Aceasta va ajuta drojdia sa dospeasca mai rapid .
  4. Se pune faina si sare . Fixati programul de framntat si dospit .
  5. Cand aluatul si-a dublat continutul se rastoarna pe o folie de silicon .
  6. Cu mainile infainate se formeaza 8 sfere de aluat care se aseaza dispuse circular ,intr-o tava rotunda .
  7. Tava trebuie sa fie unsa cu putin ulei si presarata cu faina .
  8. Eu am mai facut cateva mici bilute de aluat pentru decor .
  9. Lasati sa creasca frumos aluatul la loc caldut .
  10. Eu il pun in cuptor la temperatura constanta de 60 grade .
  11. Daca doriti puteti unge painea cu ou batut -pentru aspect .
  12. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade si se lasa painea la copt 15 minute dupa care se scade temperatura la 180 grade .
  13. In 30 minute painea mea floarea a fost coapta suficient .
  14. Scoateti painea din tava si o lasati la racit pe gratar de inox .

                            Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Laptele acru si apa trebuie sa fie usor caldute . Aceasta va ajuta drojdia sa dospeasca mai rapid .

2

Eu am primit ,, reclamatii"' : ca este prea dulce , ca seamana cu cozonacul :D

3

Concluzia : data viitoare voi reduce mierea si nu voi mai folosi ou la uns pe deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Naan- paine indiana