Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
PENTRU POST.
Incepem prin a face maiaua: Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute.
Separat se pune faina intr-un bol, presaram sarea si punem maiaua, dupa ce a stat la dospit. Se amesteca usor, dinspre margini spre interior. Din cand in cand umezim mana cu ulei si amestecam, pana terminam tot uleiul. Framantam bine aluatul pentru ca riscam sa nu creasca cum trebuie. Presaram putina faina pe aluat, acoperim bolul cu un prosop si dam la un loc calduros. Lasam aluatul la dospit cel putin o ora.
Dupa ce a crescut, facem niste mingiute pe care le asezam in tava si pe care le crestam putin cu un cutit (vezi foto). Ungem chiflele cu uleiul de masline si dam la cuptor, in partea de sus. Lasam la foc mediu la inceput, vreo 5 minute pana le ia focul si apoi lasam la foc mic pana cand cresc. Dupa vreo inca 20 de min, dam la foc mediu si lasam sa se rumeneasca frumos. Se face testul cu scobitoarea inainte sa le scoatem din cuptor.
Imediat cum sunt scoase le ungem cu amestecul din apa si zahar. Se servesc atat calde cat si reci. Reci sunt foarte satioase.
Pofta buna!
1
cantitatea de faina poate sa fie modificata, in functie de cum este absorbita...
2
puneti suficienta faina cat sa iasa un aluat bun, nelipicios.
3
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola