Chifle simple

de ionix in Piine, 20 Oct 2010 | 2654 vizualizari

 

PENTRU POST.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 300 ml apa
  • 3 linguri cu ulei
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • o lingurita cu zahar
  • o lingura cu ulei de masline pentru uns
  • pentru uns cand scoti din cuptor:
  • doua linguri cu apa amestecate cu doua linguri cu zahar
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle simple:

Incepem prin a face maiaua: Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute.


Separat se pune faina intr-un bol, presaram sarea si punem maiaua, dupa ce a stat la dospit. Se amesteca usor, dinspre margini spre interior. Din cand in cand umezim mana cu ulei si amestecam, pana terminam tot uleiul. Framantam bine aluatul pentru ca riscam sa nu creasca cum trebuie. Presaram putina faina pe aluat, acoperim bolul cu un prosop si dam la un loc calduros. Lasam aluatul la dospit cel putin o ora.


Dupa ce a crescut, facem niste mingiute pe care le asezam in tava si pe care le crestam putin cu un cutit (vezi foto). Ungem chiflele cu uleiul de masline si dam la cuptor, in partea de sus. Lasam la foc mediu la inceput, vreo 5 minute pana le ia focul si apoi lasam la foc mic pana cand cresc. Dupa vreo inca 20 de min, dam la foc mediu si lasam sa se rumeneasca frumos. Se face testul cu scobitoarea inainte sa le scoatem din cuptor.


Imediat cum sunt scoase le ungem cu amestecul din apa si zahar. Se servesc atat calde cat si reci. Reci sunt foarte satioase.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

cantitatea de faina poate sa fie modificata, in functie de cum este absorbita... 

2

puneti suficienta faina cat sa iasa un aluat bun, nelipicios.

3

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle simple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ionix 1

20.10.2010, 15:42

pai, vino la mine si-ti fac... pana la urma, o sa vii si la mine la vara iti povestesc la telefon

nadina73 1

21.10.2010, 17:45

felicitari

lilik 1

21.10.2010, 19:43

f faine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Chifle