Pitta

de RuxyRux in Piine, 21 Noi 2010 | 2344 vizualizari

 

Am ramas tot in zona mediteraneana...astazi Pitta...o painica care se umfla in cuptor, facand un buzunaras secret pe care-l putem umple cu legume, branza sau carne dupa dorinta...aceasta painica este foarte apreciata si in Orientul Mijlociu...

 

INGREDIENTE

  • 225 gr/ 2 cani faina alba fara inalbitori
  • 5 ml/1 lingurita sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 140 ml apa calduta
  • 10 ml/ 2 lingurite ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pitta:

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea intr-un vas. Se amesteca drojdia cu apa pana se dizolva si se aseaza intr-un vas mare.



2. Treptat se incorporeaza faina in amestecul de drojdie si se framanta pentru a se obtine un aluat moale.



3. Se infaineaza putin aluatul si se mai lucreaza 5 min pana devine elastic si neted.



4. Se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa o ora la dospit.



5. Se aplatizeaza aluatul si pe o suprafata cu faina, se imparte in 6 parti egale si se formeaza mingiute. Se acopera din nou cu o folie unsa cu ulei si se lasa 5 min.



6. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-o forma ovala cu grosimea de 5 mm si lungimea de 15. Se lasa sa dospeasca la temperatura camerei 20 de min, acoperite cu o folie unsa cu ulei.



7. Intre timp se preincalzeste cuptorul la temp. de 230 grade. Se lasa tava de cuptor in cuptor pentru a fi gata incalzita cand le punem. Se pun cate doua, depinde cum avem loc si se lasa 4-6 minute, pana se umfla. Nu e nevoie sa se rumeneasca( eu am preferat).



8. Se racesc pe un gratar si se acopera cu foaie pergament si prosop deasupra pentru a se pastra coaja moale.





Eu am pus jumatate jumatate faina alba si integrala, fiecare face cum doreste desigur...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pitta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

RuxyRux 1

23.11.2010, 07:54

raluxas 1

23.11.2010, 18:25

as fi vrut si niste poze cu etapele.....

elena1988 1

11.02.2011, 16:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Paine sarbeasca