Paine rustica cu cartofi

de La Ancuta in Piine, 21 Noi 2010 | 3352 vizualizari

 

este cea mai buna paine pe care am mancat-o

 

INGREDIENTE

  • 620 g cartofi albi
  • 650 g faina de panificatie (eu am folosit faina tip 650)
  • 120 ml apa de la fierberea cartofilor
  • 3 lingurite de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica cu cartofi:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu 2 lingurite de sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza bine.


Cernem faina si amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Adaugam piureul de cartofi si apa . Framantam putin aluatul si adaugam uleiul si sarea.


Se framanata bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. La inceput se va framanta mai greu.


Se formeaza o bila si se presara cu faina. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit o ora


Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul. Se rastoarna pe masa de lucru usor infainata si se imparte in doua. Se ia o bucata, se aplatizeaza cu mana si se ruleaza pana la jumatate. Pe partea nerulata se presara faina. Se da forma dorita si se pune pe un servet presarat cu faina, cu partea rulata in jos.


Se procedeaza la fel si cu a doua paine.


Se acopera painile cu alt servet si se lasa sa se odihneasca 35 de minute.


Dupa ce s-au odihnit rasturnam painile in tava tapetata cu hartie de copt (astfel "cusatura" va fi in sus)


Se coc in cuptorul incins la 180 de grade 45-50 de minute. Cand aprindem focul punem in cuptor o craticioara cu apa. O lasam in cuptor in primele 10 minute de coacere.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sylvia 1

24.11.2010, 11:09

Ce bunatate ai facut tu tare imi place painica asta eu o faceam numai in varinata cu unt si lapte dar cred ca e bestiala si de post trebuie sa o testez

La Ancuta 1

24.11.2010, 12:50

Multumesc Sylvia

bygo 1

21.12.2010, 13:37

Si este si satioasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Focaccia