Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
este cea mai buna paine pe care am mancat-o
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu 2 lingurite de sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza bine.
Cernem faina si amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Adaugam piureul de cartofi si apa . Framantam putin aluatul si adaugam uleiul si sarea.
Se framanata bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. La inceput se va framanta mai greu.
Se formeaza o bila si se presara cu faina. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit o ora
Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul. Se rastoarna pe masa de lucru usor infainata si se imparte in doua. Se ia o bucata, se aplatizeaza cu mana si se ruleaza pana la jumatate. Pe partea nerulata se presara faina. Se da forma dorita si se pune pe un servet presarat cu faina, cu partea rulata in jos.
Se procedeaza la fel si cu a doua paine.
Se acopera painile cu alt servet si se lasa sa se odihneasca 35 de minute.
Dupa ce s-au odihnit rasturnam painile in tava tapetata cu hartie de copt (astfel "cusatura" va fi in sus)
Se coc in cuptorul incins la 180 de grade 45-50 de minute. Cand aprindem focul punem in cuptor o craticioara cu apa. O lasam in cuptor in primele 10 minute de coacere.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola