Paine rustica cu cartofi

de La Ancuta in Piine, 21 Noi 2010 | 7097 vizualizari

 

este cea mai buna paine pe care am mancat-o

 

INGREDIENTE

  • 620 g cartofi albi
  • 650 g faina de panificatie (eu am folosit faina tip 650)
  • 120 ml apa de la fierberea cartofilor
  • 3 lingurite de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica cu cartofi:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu 2 lingurite de sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza bine.

Cernem faina si amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Adaugam piureul de cartofi si apa . Framantam putin aluatul si adaugam uleiul si sarea.

Se framanata bine aluatul pana nu se mai lipeste de mana. La inceput se va framanta mai greu.

Se formeaza o bila si se presara cu faina. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit o ora

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul. Se rastoarna pe masa de lucru usor infainata si se imparte in doua. Se ia o bucata, se aplatizeaza cu mana si se ruleaza pana la jumatate. Pe partea nerulata se presara faina. Se da forma dorita si se pune pe un servet presarat cu faina, cu partea rulata in jos.

Se procedeaza la fel si cu a doua paine.

Se acopera painile cu alt servet si se lasa sa se odihneasca 35 de minute.

Dupa ce s-au odihnit rasturnam painile in tava tapetata cu hartie de copt (astfel "cusatura" va fi in sus)

Se coc in cuptorul incins la 180 de grade 45-50 de minute. Cand aprindem focul punem in cuptor o craticioara cu apa. O lasam in cuptor in primele 10 minute de coacere.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sylvia 1

24.11.2010, 11:09

Ce bunatate ai facut tu tare imi place painica asta eu o faceam numai in varinata cu unt si lapte dar cred ca e bestiala si de post trebuie sa o testez

La Ancuta 1

24.11.2010, 12:50

Multumesc Sylvia

bygo 1

21.12.2010, 13:37

Si este si satioasa.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Focaccia