Chifle simple

de ionix in Piine, 20 Oct 2010 | 5185 vizualizari

 

PENTRU POST.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 300 ml apa
  • 3 linguri cu ulei
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • o lingurita cu zahar
  • o lingura cu ulei de masline pentru uns
  • pentru uns cand scoti din cuptor:
  • doua linguri cu apa amestecate cu doua linguri cu zahar
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle simple:

Incepem prin a face maiaua: Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute.

Separat se pune faina intr-un bol, presaram sarea si punem maiaua, dupa ce a stat la dospit. Se amesteca usor, dinspre margini spre interior. Din cand in cand umezim mana cu ulei si amestecam, pana terminam tot uleiul. Framantam bine aluatul pentru ca riscam sa nu creasca cum trebuie. Presaram putina faina pe aluat, acoperim bolul cu un prosop si dam la un loc calduros. Lasam aluatul la dospit cel putin o ora.

Dupa ce a crescut, facem niste mingiute pe care le asezam in tava si pe care le crestam putin cu un cutit (vezi foto). Ungem chiflele cu uleiul de masline si dam la cuptor, in partea de sus. Lasam la foc mediu la inceput, vreo 5 minute pana le ia focul si apoi lasam la foc mic pana cand cresc. Dupa vreo inca 20 de min, dam la foc mediu si lasam sa se rumeneasca frumos. Se face testul cu scobitoarea inainte sa le scoatem din cuptor.

Imediat cum sunt scoase le ungem cu amestecul din apa si zahar. Se servesc atat calde cat si reci. Reci sunt foarte satioase.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cantitatea de faina poate sa fie modificata, in functie de cum este absorbita... 

2

puneti suficienta faina cat sa iasa un aluat bun, nelipicios.

3

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle simple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionix 1

20.10.2010, 15:42

pai, vino la mine si-ti fac... pana la urma, o sa vii si la mine la vara iti povestesc la telefon

nadina73 1

21.10.2010, 17:45

felicitari

lilik 1

21.10.2010, 19:43

f faine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte si seminte asortate