Chifle umplute

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2012 | 29339 vizualizari

 

O idee delicioasa de aperitiv, pentru o cina festiva...eu le-am umplut cu feta si ardei insa lista ramane deschisa si aveti la dispozitie o multime de variante ( masline, ciuperci, cascaval, parmezan, bacon, somon afumat, sunca, carnaciori etc)...reteta by Ruxy :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru paine tip 650
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 5 linguri apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 150 gr unt
  • 300 ml apa fierbinte
  • 150 gr iaurt grecesc 10%
  • 2 linguri pline de unt de palmier( sau ulei solidificat)
  • 200 gr branza feta
  • 4 ardei capia rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • rozmarin maruntit
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • 1 lingura iaurt grecesc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute:

Pregatim faina si o cernem intr-un vas( unde si framantam).


Punem drojdia intr-un bol impreuna cu un praf de faina( cat luam intre degete), o lingura de zahar si cele 5 linguri de apa. Amestecam bine si lasam zece minute la loc caldut.


Untul rece din frigider il punem in apa fierbinte si il lasam sa se topeasca, adaugam uleiul de palmier si apoi iaurtul( tot rece), vom obtine o compozitie calduta.


Punem sarea peste faina( pe margine), in mijloc vom face o adancitura unde vom turna drojdia, iar pe margine usor compozitia lichida. Amestecam bine si incepem sa framantam aluatul in jur de zece minute( nu e nevoie de mai mult). Daca simtiti ca mai este nevoie de putin lichid( la mine nu a fost cazul dar depinde de tipul de faina) mai puteti adauga putina apa calduta. Coca trebuie sa fie mai densa si usor elastica. Aluatul il vom cresta adanc in forma de cruce cu un cutit( stiti deja ca eu procedez de fiecare data asa).


Lasam la crescut o ora la loc caldut( acoperim vasul cu un prosop).


Intre timp pregatim umplutura: taiem ardeii bucati mici si apoi branza feta pe care o vom stropi cu uleiul de masline si vom presara rozmarin. Impartim in trei gramajoare si ardeii si branza feta.


Dupa o ora luam aluatul si il vom plia in interior de trei ori. Intindem coca sul si taiem trei bucati.


Fiecare bucata o intindem in forma unui dreptunghi( facem asa cu mana, nu este nevoie de sucitor).


Vom presara bucatile de branza si ardei, apoi daca dorim si patrunjelul tocat.


Rulam cu grija aluatul sa nu iasa umplutura. taiem in patru sau cinci bucati sulul si vom obtine chiflele umplute pe care le vom aseza usor pe tava tapetata cu hartie de copt.


Galbenusurile le vom amesteca cu iaurtul( o lingura) si vom unge fiecare bucata ca intr-o mangaiere, fara sa apasam aluatul.


Intindem apoi si restul de bucati de aluat si formam chiflele.


Le mai lasam 20 de minute la crescut si apoi le coacem pentru 25 de minute la cuptorul incins la 200 de grade.


Se rumenesc atat de frumos si sunt minunat de bune, iar mirosul...mmmmm.....imbietor, vi le recomand cu mare drag!


Le puteti servi cu bucati de somon afumat deasupra sau asa cum le doriti.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (84)

Geanina87 1

22.01.2018, 09:03

RuxyRux 1

22.01.2018, 12:51

Multumesc Licurici draga mea!

RuxyRux 1

22.01.2018, 12:51

Geanina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
"Amintiri din copilarie" - Aperitive cu aroma de aniversare