Chiftea cu afumatura in paine

de raluca95 in Mancaruri cu carne, 14 Feb 2015 | 2958 vizualizari

 

Astazi, pentru ca tot a fost ziua indragostitilor, m-am gandit sa pregatesc cina pentru parinti si a iesit aceasta reteta :)

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele

  • 200 g carne tocata (eu am avut de vita, puteti folosi si amestec)
  • 150 g costita afumata taiata marunt
  • o ceapa tocata marunt
  • 1 ou
  • usturoi praf(putin)+un praf de sare(nu puneti multa pentru ca costita e deja sarata)+piper

Aluat de paine

Sosul de usturoi

  • 3 catei de usturoi+un praf de sare
  • ulei
  • 200 ml iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftea cu afumatura in paine:

Eu am inceput prin a framanta aluatul de paine pe care l-am lasat sa creasca cam o ora. Am framantat cu iaurt de data asta pentru ca aveam niste iaurt de baut prin frigider pe care nu il mai vroia nimeni, dar se poate folosi si un aluat simplu de paine. Dupa care am prajit costita fara adaos de grasime, pana a devenit crocanta. Separat am calit si ceapa pana a devenit stravezie. Le-am lasat sa se racoreasca, dupa care le-am adaugat peste carnea tocata impreuna cu sarea, piperul, praful de usturoi si oul si le-am amestecat.

Dupa ce a crescut aluatul (eu am framantat mai mult deci am facut si o pizza din acelasi aluat :)) ) am facut 4 bilute de aluat egale pe care le-am intins. Compozitia de carne am impartit-o in 4 si am facut niste "mingi" de carne pe care le-am pus in centrul fiecarui rotund de aluat pe care le-am inchis formand din nou niste bile. Acestea le-am pus intr-o tava in care am pus hartie de copt si le-am mai lasat la crescut 15 minute.

Dupa aceste 15 minute le-am uns cu ulei si le-am dat la 180C (depinde de cuptor) cam 40/45 de minute. Cat acestea au stat la cuptor eu am facut sosul de usturoi pentru care am procedat astfel: am curatat usturoiul si l-am pisat bine cu putina sare pana a devenit ca o pasta dupa care am adaugat aproximativ 20 de ml de ulei incet ca la maioneza amestecand continuu, cand am terminat cu uleiul am adaugat iaurtul si am amestecat(eu am avut un iaurt de baut, daca aveti din acela mai gras puteti sa adaugati foarte putina apa in asa fel incat sa nu fie prea dens sosul).

Dupa ce am scos chiflele din cuptor le-am invelit cu un prosop putin umed in asa fel incat crusta sa se inmoaie putin. Le-am taiat in doua apoi si le-am servit cu cartofi si ardei la cuptor, impreuna cu sosul de usturoi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea cu afumatura in paine" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale muntenesti