Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2016 | 785 vizualizari

 

Provocarea Weekend cu spor,inițiată de  Stefania Anastasiu continuăăă!!!
Această lună e găzduită de sensibila LauraMariaDin, cu al ei blog, http://lauradin.blogspot.ro/ , unde ne-a oferit o gamă variată de apertive, mâncăruri cu carne și dulciuri ;) 
 Cum poate deja m-ați remarcat, eu sunt fan aperitive, n-am puutu rata acest aperitiv tare fain și pe gustul tuturor ;) Am plecat de la idee Laurei, dovlecei pane cu sos tzatziki ;) Sper să fie ok ? E cam tot pe acolo :D 

 

INGREDIENTE

  • Dovlecei cca. 800 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
  • Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ lingură,
  • Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.
  • PENTRU SOS:
  • Smântână cca. 4-5 linguri,
  • Castravete proaspăt 1 bucată medie,
  • Usturoi 2 căței,
  • Telemea de oaie rasă cca. 1 lingură.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana:

Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am pozat :D )

Dovleceii rași se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă. Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un alauat omogen. Se asezonează de sare și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.

Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte. Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie. Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca dulce, pudrate cu zahăr  sau ca aperitiv lângă un sos din smântână, castraveți și usturoi. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

sebirizescu 1

26.07.2016, 14:11

anca_rm 1

27.07.2016, 08:31

ce bune sunt

Rocsi 1

27.07.2016, 10:47

Alor mei tare le mai plac chiftelele cu dovlecei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene cu ciocolata si portocale

de Criss 6

Madlene cu...

la 14:26

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25