Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2016 | 911 vizualizari

 

Provocarea Weekend cu spor,inițiată de  Stefania Anastasiu continuăăă!!!
Această lună e găzduită de sensibila LauraMariaDin, cu al ei blog, http://lauradin.blogspot.ro/ , unde ne-a oferit o gamă variată de apertive, mâncăruri cu carne și dulciuri ;) 
 Cum poate deja m-ați remarcat, eu sunt fan aperitive, n-am puutu rata acest aperitiv tare fain și pe gustul tuturor ;) Am plecat de la idee Laurei, dovlecei pane cu sos tzatziki ;) Sper să fie ok ? E cam tot pe acolo :D 

 

INGREDIENTE

  • Dovlecei cca. 800 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
  • Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ lingură,
  • Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.
  • PENTRU SOS:
  • Smântână cca. 4-5 linguri,
  • Castravete proaspăt 1 bucată medie,
  • Usturoi 2 căței,
  • Telemea de oaie rasă cca. 1 lingură.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana:

Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am pozat :D )


Dovleceii rași se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă. Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un alauat omogen. Se asezonează de sare și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.


Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte. Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie. Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca dulce, pudrate cu zahăr sau ca aperitiv lângă un sos din smântână, castraveți și usturoi. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (8)

sebirizescu 1

26.07.2016, 14:11

anca_rm 1

27.07.2016, 08:31

ce bune sunt

Rocsi 1

27.07.2016, 10:47

Alor mei tare le mai plac chiftelele cu dovlecei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de branza cu ardei si verdeata