Chiftele cu cartofi si salata de sfecla

de cristina1985 in Porc, 1 Aug 2019 | 695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 750 g carne tocata de porc
  • 1 lg-ta sare
  • 1/2 lg-ta cimbru
  • 1/2 lg-ta rozmarin
  • 5 -6 lg miez paine inmuiata
  • 1 ou
  • un praf nucsoara
  • piper
  • 8-10 catei de usturoi
  • ulei
  • Pentru cartofi:
  • 2 kg cartofi
  • ulei
  • sare
  • Salata de sfecla:
  • 1 kg sfecla
  • sare
  • chimen macinat
  • otet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu cartofi si salata de sfecla:

Sfecla se spala si se curata cu un burete de sarma, daca nu aveti perie. Se pune in apa rece si se fierbe 2 ore, din momentul in care fierbe apa. Se lasa la racit.

Chiftelele: usturoiul se da pe razatoarea fina. Se inmoaie painea fara coaja, in apa, se stoarce (zeama se arunca) in mana si se sfarama. Apoi se amesteca cu celelalte ingrediente (uleiul se foloseste la prajit). Se fac chiftelele  si se prajesc in ulei incins, la foc mic,pana se rumenesc, pe ambele parti. Cat timp se prajesc,se tine amestecul de carne in frigider si scoateti pe masura ce le faceti. Dureaza mult pana le terminati (sau puteti folosi doua tigai). Gustati primele chiftele, ca sa stiti daca mai trebuie adaugat ceva.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se fierb 1 ora,sau cat considerati.Se scurg si se prajesc putin in  ulei (nu mult,cam 200 ml la toata cantitatea) si se presara sare.Vor absorbi tot uleiul.Va sugerez sa faceti cartofii pe rand, pentru ca se sfarama usor.Faceti cate o portie, doua maxim si repetati.

Salata de sfecla: se curata de coaja, se rade ,se sareaza, se presara chimen dupa gust si otet.Amestecati si gustati.

Chiftelele se servesc alaturi de cartofi si salata de sfecla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi si salata de sfecla" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor