Musaca de cartofi

de dakris in Porc, 20 Feb 2012 | 9503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi medii
  • 400 g pulpa porc (carne tocata)
  • 2 oua
  • 2 cepe medii
  • bulion
  • 30 ml ulei
  • 1 ardei rosu
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper, busuioc, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii i-am fiert la aburi, in steamer, intregi. Dupa ce s-au racorit un pic i-am taiat felii.


Ceapa si ardeiul le-am tocat cubulete si le-am pus intr-o tigaie teflonata cu cca 30 ml ulei si 1 ceasca cu apa (daca folosim carne tocata, care, de regula, e cam grasa punem mai putin ulei). Am acoperit cu un capac si am lasat sa se inabuse. Dupa ce s-au inmuiat legumele am adaugat 3 linguri bulion facut in casa, carnea tocata si inca o ceasca cu apa. Am acoperit cu capacul si am lasat pana a scazut apa. Am adaugat condimentele si ½ legatura de patrunjel tocat.


Intr-un vas termorezistent uns cu ulei am asezat un rand de cartofi si am turnat jumatate din compozitia cu carne. Am asezat inca un strat cu cartofi, unul de carne si, deasupra, iar cartofi. Am acoperit cartofii cu apa fierbinte si am introdus vasul la cuptor pentru cca o ora la foc potrivit. Apoi am scos vasul din cuptor si am varsat deasupra, pe toata suprafata, 2 oua batute si patrunjel. Am introdus vasul in cuptor pentru inca 10-15 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Sidy 1

22.02.2012, 08:56

Imi place mult de tot

MIUTA 1

22.02.2012, 17:49

Foarte buna

dakris 1

16.03.2012, 14:44

Va multumesc pt aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata