Chiftele cu dovlecel la cuptor

de Caty in Mancaruri de legume, 20 Iul 2022 | 5070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g dovlecel
  • 100g morcov
  • 100g cartof
  • 2 oua
  • 2 căței de usturoi
  • 100g telemea
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 2 linguri gris
  • Câteva fire de pătrunjel și mărar verde
  • Sare după gust
  • Piper negru macinat
  • Faina și pesmet pentru tapetare
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecel la cuptor:

Radem dovlecelul pe răzătoarea mare, îl sărăm și îl lăsăm 10 minute
Radem morcovul și cartoful pe răzătoarea mică.
Radem și telemeaua.
Zdrobim usturoiul.
Tăiem verdeața marunt.
Au trecut cele 10 minute și stoarcem dovlecelul, cartoful, apoi amestecam cu restul ingredientelor.
Eu nu am mai adăugat sare. Nu a fost necesar.
Luam cu lingura din compoziție și formam chiftele mai mărișoare.
Luam cate una și o trecem prin faina apoi prin pesmet.
Înainte de a le da la cuptor, le prăjim într-o tigaie cu puțin ulei, cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Le așezăm în tavă pe hârtie de copt și le lăsăm în cuptor 30-40 minute, la foc mic.
Eu le-am servit alaturi de un sos cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane cu marar si oregano