Chiftele cu dovlecel la cuptor

de Caty in Mancaruri de legume, 20 Iul 2022 | 5139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g dovlecel
  • 100g morcov
  • 100g cartof
  • 2 oua
  • 2 căței de usturoi
  • 100g telemea
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 2 linguri gris
  • Câteva fire de pătrunjel și mărar verde
  • Sare după gust
  • Piper negru macinat
  • Faina și pesmet pentru tapetare
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecel la cuptor:

Radem dovlecelul pe răzătoarea mare, îl sărăm și îl lăsăm 10 minute
Radem morcovul și cartoful pe răzătoarea mică.
Radem și telemeaua.
Zdrobim usturoiul.
Tăiem verdeața marunt.
Au trecut cele 10 minute și stoarcem dovlecelul, cartoful, apoi amestecam cu restul ingredientelor.
Eu nu am mai adăugat sare. Nu a fost necesar.
Luam cu lingura din compoziție și formam chiftele mai mărișoare.
Luam cate una și o trecem prin faina apoi prin pesmet.
Înainte de a le da la cuptor, le prăjim într-o tigaie cu puțin ulei, cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Le așezăm în tavă pe hârtie de copt și le lăsăm în cuptor 30-40 minute, la foc mic.
Eu le-am servit alaturi de un sos cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu dovlecei