Chiftele cu somon

de Satisfyyourcravings in Somon, 2 Dec 2015 | 1034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 4-5 cartofi
  • 300 grame somon proaspat
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de faina integrala
  • sare/piper
  • Pentru sos:
  • 100 ml iaurt bio degresat
  • 1 lingurita chives tocat
  • 1 catel mic de usturoi
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare/piper
  • salata pentru servit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu somon:

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se paseaza pana se obtine un piure.


Se fierbe somonul in apa, 7 minute, apoi se indeparteaza pielea si oasele, daca este nevoie, se rupe in bucati si se adauga peste piure impreuna cu oul, faina, sucul si coaja de lamaie, patrunjelul tocat, sare si piper.


In cazul in care compozitia este prea moale se poate lasa la frigider cateva ore pentru a deveni mai ferma.


Se formeaza bile de marimea unei mingi de golf si se presara cu faina.


Se incalzeste o lingurita de ulei intr-o tigaie la foc mediu si se aseaza bilele la distanta intre ele. Se aplatizeaza usor cu o spatula avand grija sa nu se rupa.


Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii.


Pentru sos, se amesteca iaurtul cu chivesul, sare, piper, usturoiul pisat si sucul de lamaie.


Se servesc imediat cu salata si sos.

 

TIPS-URI

1

Somonul proaspat se poate inlocui cu cel congelat sau la conserva

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Corinuta 1

03.12.2015, 10:57

vreau si eu!

mirela0911 1

03.12.2015, 14:45

Ce bune trebuie sa fie!

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau