Chiftele cu sos si cartofi nature

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 5 Mai 2010 | 13793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru chiftele:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ceapa verde taiata rondele
  • 1 cartof fiert si zdrobit
  • 2 felioare de paine inmuiate in apa
  • 4 catei usturoi pisat
  • 2 oua
  • sare piper
  • ulei
  • pentru sos:
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura si jumatate faina alba
  • 200 gr smantana
  • 1 rosie
  • 1 cana apa calda
  • 2 catei usturoi
  • marar verde
  • piper
  • sare
  • 1 lingura pasta de tomate
  • boia de ardei dulce
  • pentru cartofi nature:
  • 3 cartofi mari
  • sare
  • unt
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos si cartofi nature:

Ingredientele pentru chiftele se amesteca toate.


intr- o tigaie se pune ulei la incins,se fac chiftele si se prajesc rand pe rand pana terminam compozitia.


sosul:se pune uleiul la incins,se adauga si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.


peste se pune smantana si apa calda.


rosia o curatati de pielita,o taiati cubulete si se adauga peste sos.


apoi tocati 2 catei de usturoi,mararul la fel si il puneti peste sos.


adaugati pasta de tomate,sare,piper si boia dulce .


lasati pana incepe sa fiarba ,apoi adaugati chiftelele si dati cateva clocote ,dupa care inchideti aragazul.


cartofii ii curatati,ii spalati,ii taiati cubulete si ii puneti la fiert intr-o oala,in apa cu putina sare.


cand sunt fierti cartofii,scurgeti apa,apoi ii trageti intr-o tigaie in putin unt.


puneti pe o farfurie chiftele cu sos,cartofi nature si deasupra putin marar verde tocat marunt si serviti cu multa placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos si cartofi nature" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sylvia 1

06.05.2010, 13:40

5 furculite de la mine, tare imi place reteta ta de sos la chiftelutze o sa o fac si eu cu smantana cred ca ii da gust bun.

Rocsi 1

06.05.2010, 14:21

multumesc sylvia...da sa stii ca e bun ...inca poti pune si mai multa smantana ,noi consumam mai putina...

lia maria 1

06.05.2010, 18:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Snitele de vitel in sos de ceapa