Chiftele cu sos si cartofi nature

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 5 Mai 2010 | 14942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru chiftele:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ceapa verde taiata rondele
  • 1 cartof fiert si zdrobit
  • 2 felioare de paine inmuiate in apa
  • 4 catei usturoi pisat
  • 2 oua
  • sare piper
  • ulei
  • pentru sos:
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura si jumatate faina alba
  • 200 gr smantana
  • 1 rosie
  • 1 cana apa calda
  • 2 catei usturoi
  • marar verde
  • piper
  • sare
  • 1 lingura pasta de tomate
  • boia de ardei dulce
  • pentru cartofi nature:
  • 3 cartofi mari
  • sare
  • unt
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos si cartofi nature:

Ingredientele pentru chiftele se amesteca toate.

intr- o tigaie se pune ulei la incins,se fac chiftele si se prajesc rand pe rand pana terminam compozitia.

sosul:se pune uleiul la incins,se adauga si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.

peste se pune smantana si apa calda.

rosia o curatati de pielita,o taiati cubulete si se adauga peste sos.

apoi tocati 2 catei de usturoi,mararul la fel si il puneti peste sos.

adaugati pasta de tomate,sare,piper si boia dulce .

lasati pana incepe sa fiarba ,apoi adaugati chiftelele si dati cateva clocote ,dupa care inchideti aragazul.

cartofii ii curatati,ii spalati,ii taiati cubulete si ii puneti la fiert intr-o oala,in apa cu putina sare.

cand sunt fierti cartofii,scurgeti apa,apoi ii trageti intr-o tigaie in putin unt.

puneti pe o farfurie chiftele cu sos,cartofi nature si deasupra putin marar verde tocat marunt si serviti cu multa placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos si cartofi nature" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Sylvia 1

06.05.2010, 13:40

5 furculite de la mine, tare imi place reteta ta de sos la chiftelutze o sa o fac si eu cu smantana cred ca ii da gust bun.

Rocsi 1

06.05.2010, 14:21

multumesc sylvia...da sa stii ca e bun ...inca poti pune si mai multa smantana ,noi consumam mai putina...

lia maria 1

06.05.2010, 18:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cratita