Chiftele de ciuperci

de Ina in Mancaruri de post, 9 Mar 2011 | 29596 vizualizari

 

Am promis cuiva ca le execut si-i dau link pentru ghidaj, asa ca ieri am trecut la treaba. :) Iata ce-a iesit :

 

INGREDIENTE

  • 500 g  ciuperci
  • 2 cepe mici
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4  felii de paine
  • delikat/ sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 linguri cu faina

   

Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ciuperci:

Ciupercile se dau intr-un clocot , apoi se toaca in robot, impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si feliile de paine. Se potriveste amestecul de sare/ delikat si piper, apoi se formeaza cu mana chiftele care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de ulei.


Se servesc atat calde, cat si reci, alaturi de ridichii sau castraveti proaspeti.


P.S. Ajutoare mi-au fost Gaby si Rocsi, care mi-au dat ideea de realizare. Pup, fete dragi! :-*


 

TIPS-URI

1

Nu face chiftelele prea mari, pentru a nu ramane necoapte la mijloc.

2

Scurge ciupercile bine de apa, inainte de a le pune la tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ubulika 1

24.07.2011, 18:20

miamyyyyyyyyy n`am incercat niciodata..
merge daca pun si ou?

Ina 1

25.07.2011, 20:20

Cu ou merge foarte bine, Ubulika Mai greu e fara ou, ca trebuie sa potrivesti cantitatea de faina...

Ubulika 1

25.07.2011, 20:54

asta e baiu..ca nu sunt eu cu nimeritul cantitatii asa usor))))da o sa incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Orez cu mazare si pui de morcovi