Chiftele de curcan la cuptor / marinate

de ANCA in Curcan, 10 Apr 2011 | 6099 vizualizari

 

Chiftelute delicioase, fara prajire, preferatele noastre, si mai ales, ale piciului meu:)

 

INGREDIENTE

Chiftelute:

  • 500 g carne de curcan dezosata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • o ceapa mare
  • un morcov mic
  • patrunjel si marar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • seminte de susan

Sos marinat:

  • 2 cepe
  • 500 ml suc de rosii
  • 4 felii de lamaie
  • o foaie de dafin
  • maghiran
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de curcan la cuptor / marinate:

Carnea se toaca la masina sau robot, se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, verdeata si ceapa tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea fina.

Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti adauga putin pesmet.

Tapetam o tava cu hartie de copt, formam chiftelute, nu prea mari ca sa se coaca bine, le tavalim bine prin semninte de susan sau pesmet, le asezam in tava si le punem la cuptor la 200 grade. Periodic, le intoarcem de pe-o parte pe alta ca sa se patrunda uniform, astfel incat sa fie aurii si rumenite frumos.

Sosul marinat: intr-o cratita, inabusim ceapa cu putina apa, adaugam sucul de rosii, condimentele, se lasa sa clocoteasca 5 minute. Daca este prea gros datorita sucului de rosii, puteti adauga putina apa. Se pun si chiftelutele in cratita, feliile de lamaie fara coaja si se lasa si mai lasa sa clocoteasca domol vreo 10 minute.

Presarati deasupra patrunjel verde si.. pofta buna!

Merge un piure de cartofi alaturi, sau doar o salata.

 

TIPS-URI

1

Tava cu chiftelute se pune nu mai jos de mijlocul cuptorului, pentru a nu bronza prea tare.

RETETA IN IMAGINI

Chiftele de curcan la cuptor / marinate-0
Chiftele de curcan la cuptor / marinate-1
Chiftele de curcan la cuptor / marinate-2
Chiftele de curcan la cuptor / marinate-3
Chiftele de curcan la cuptor / marinate-4

COMENTARII (24)

ANCA

ANCA 1

23.04.2012, 11:06

cum vinetie?.. daca e asa, e stricata!! carnea de pasare e chiar albicioasa, rozalie..

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:13

babi5

babi5 1

16.12.2014, 06:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!