Chiftele de curcan la cuptor / marinate

de ANCA in Curcan, 10 Apr 2011 | 9414 vizualizari

 

Chiftelute delicioase, fara prajire, preferatele noastre, si mai ales, ale piciului meu:)

 

INGREDIENTE

Chiftelute:

  • 500 g carne de curcan dezosata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • o ceapa mare
  • un morcov mic
  • patrunjel si marar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • seminte de susan

Sos marinat:

  • 2 cepe
  • 500 ml suc de rosii
  • 4 felii de lamaie
  • o foaie de dafin
  • maghiran
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de curcan la cuptor / marinate:

Carnea se toaca la masina sau robot, se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, verdeata si ceapa tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea fina.

Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti adauga putin pesmet.

Tapetam o tava cu hartie de copt, formam chiftelute, nu prea mari ca sa se coaca bine, le tavalim bine prin semninte de susan sau pesmet, le asezam in tava si le punem la cuptor la 200 grade. Periodic, le intoarcem de pe-o parte pe alta ca sa se patrunda uniform, astfel incat sa fie aurii si rumenite frumos.

Sosul marinat: intr-o cratita, inabusim ceapa cu putina apa, adaugam sucul de rosii, condimentele, se lasa sa clocoteasca 5 minute. Daca este prea gros datorita sucului de rosii, puteti adauga putina apa. Se pun si chiftelutele in cratita, feliile de lamaie fara coaja si se lasa si mai lasa sa clocoteasca domol vreo 10 minute.

Presarati deasupra patrunjel verde si.. pofta buna!

Merge un piure de cartofi alaturi, sau doar o salata.

TIPS-URI

1

Tava cu chiftelute se pune nu mai jos de mijlocul cuptorului, pentru a nu bronza prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan la cuptor / marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ANCA 1

23.04.2012, 11:06

cum vinetie?.. daca e asa, e stricata!! carnea de pasare e chiar albicioasa, rozalie..

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:13

babi5 1

16.12.2014, 06:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala