Chiftele de curcan si vita in crusta de cascaval la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2013 | 2011 vizualizari

 

Cand m-am gandit sa pregatesc aceasta reteta am stiu ca trebuie sa iese niste chiftele foarte bune..Chiar nu m-am inselat iar rezultatul a fost pe placul tuturor, nu sunt deloc grele pentru ca nu le-am prajit si se cere repetarea lor!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata de vita si curcan
  • 1 ceapa
  • 3 felii da paine
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • pesmet
  • 100 gr cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de curcan si vita in crusta de cascaval la cuptor:

Curatam ceapa si o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Usturoiul il curatam si il pisam. Patrunjelul si mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Painea o trecem pe sub apa, apoi o stoarcem foarte bine intre maini.


Intr-un bol punem carnea tocata, ceapa, usturoiul, painea inmuiata si verdeata. Amestecam cu o lingura de lemn, condimentam cu sare si piper dupa gust. Mai adaugam cimbrul, oul si le incorporam bine. Dam cascavalul pe razatoarea mica iar peste el presaram putin pesmet.


Ne umezim mainile cu apa, rupem bucatele din compozitia cu carne si formam chiftelele. Le trecem prin amestecul de cascaval cu pesmet si le asezam pe o tava, care mai intai o ungem cu margarina si punem hartie de copt.


Ne umezim mainile cand formam fiecarea chiftea pentru a se prinde bine cascavalul de ele. Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, iar dupa 20 de minute le intoarcem. Le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte, scoatem tava din cuptor cand sunt bine facute si le lasam putin la racorit.


Pofta buna sa aveti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de curcan si vita in crusta de cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

05.01.2013, 20:11

Multumesc Lau

diaconta 1

05.01.2013, 21:25

sigur sunt foarte buna

Rocsi 1

06.01.2013, 14:04

Sunt sunt Dia..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta gratinata la cuptor