Chiftele de fasole

de _Alina_ in Mancaruri de post, 5 Apr 2013 | 4747 vizualizari

 

Azi ma prezint cu ceva de post. :) Daca n-ati incercat pana acum va provoc sa o faceti si cu siguranta veti fi multumiti de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole cu bob mic
  • 100 g orez
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt marar uscat
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/4 lg piper
  • 1 lgt sare mare
  • 5 catei de usturoi
  • 4 lg pesmet
  • ..........
  • faina si/sau susan
  • ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de fasole:

1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).


2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la racorit.


3. Separat punem la fiert orezul cu 300 ml apa.


4. Preincalzim cuptorul la 200 °C.


5. Morcovul si radacina curatate le bagam la robot, punem si fasolea rece in robot si mixam pana cand obtinem o pasta (puteti face operatiunea aceasta si la masina de tocat daca vreti o compozitie mai grosiera, eu insa am vrut ceva mai finut).


6. Adaugam in compozitie orezul fiert, usturoiul pisat, piperul, frunzele de patrunjel verde, patrunjelul uscat, mararul uscat, cimbrul, pesmetul si amestecam bine.


7. Cu mainile umezite luam cate putin din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le vom da prin faina sau prin susan (depinde cum preferati) si le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt.


8. Introducem in cuptor pentru 10 minute, scoatem apoi tava, ungem/stropim cu ulei si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

epurasha2bb 1

05.04.2013, 19:37

RuxyRux 1

05.04.2013, 21:41

Foarte interesante!

_Alina_ 1

06.04.2013, 08:59

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti (de post)