Fasole batuta

de Bucataras in Mancaruri de post, 2 Apr 2009 | 5952 vizualizari

 

Se spala fasolea boabe si apoi se pune 24 de ore la inmuiat in apa rece, motiv pentru care in timpul fierberii nu va mai fi nevoie sa-i schimbam apa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • telina
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Apoi se pune la fiert cu ceapa taiata marunt (cam 2 cepe), cu morcovi (cam 3 morcovi), cu telina, dar si putin usturoi si un praf de sare. Dupa ce a fiert, se mixeaza cu tot cu legumele, punind si ulei (nu de masline, caci amareste). In functie de gust se poate pune si putina zeama de lamiie. Se pune intr-un vas.

Apoi, intr-o tigaie se pune ceapa taiata marunt la innabusita in ulei. Se aduaga putin apa pentru a se inmuia ceapa, apoi se pune sucul de rosii. Acest amestec se pune peste fasolea batuta. Se serveste cu muraturi sau salata de ceapa (ceapa frecata in otet si putin ulei si lasata astfel la macerat cam 10 minute). Normal, daca ii adaugi niste cirnaciori, un ciolan sau chiar o costita prajita poti rade si o carafa cu vin. Vai de colesterol insa :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Flori 1

02.04.2009, 14:42

Mai...eu am facut azi o fasole batuta, asemanatoare (exista mici diferente...). Merita sa scriu si varianta mea sau plictisim userii?

Bucataras 1

02.04.2009, 23:13

Daaaaa, baga si cu mai multe poze

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:23

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta combo