Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor

de Valclaudia in Mancaruri de post, 23 Noi 2014 | 4040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 100 gr. granule de soia Inedit
  • 1 lingurita delicat de legume
  • 1 ceapa alba mare
  • sare,piper, putin ienibahar macinat si un praf de turmeric
  • 50 ml ulei
  • 3-4 linguri faina alba
  • patrunjel proaspat tocat
  • seminte de in
  • seminte de susan
  • seminte de mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor:

Spalam cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja.


Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea fina.


Granulele de soia se fierb in apa cu delicat de legume, 5 minute. Se scurg de apa.


Ceapa o curatam si o trecem tot pe razatoarea fina. O scurgem de apa si o punem peste cartofii rasi.

Condimentam cu sare, piper,ienibahar macinat si putin turmeric.


Adaugam patrunjelul tocat ,uleiul si faina, soia fiarta,apoi amestecam pana obtinem un amestec omogen.


Preincalzim cuptorul la 200 grade.


Din amestecul obtinut modelam bilute de marimea dorita pe care le vom tavali prin seminte. Asezam chiftelele in tava pe hartie de copt, avand grija sa lasam suficient spatiu intre ele, pentru ca in timpul coacerii ele se vor "intinde" in tava.


Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumenesc chiftelele frumos.


Le servim cu garnitura sau cu mustar.


Sunt cele mai bune chiftele de post pe care le-am preparat pana acum.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

23.11.2014, 13:50

Super

mirela0911 1

23.11.2014, 15:28

Rocsi 1

23.11.2014, 20:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii