Chiftelute cu naut si legume

de anca_rm in Mancaruri de legume, 24 Mar 2017 | 3036 vizualizari

 

Un preparat sanatos si foarte potrivit pentru perioada postului sau pentru zilele in care nu mancati carne. Sunt foarte satioase si gustoase si, alaturi de o salata sau un sos, pot fi foarte bine pregatite pentru dejun sau cina.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr naut fiert
  • 1 morcov maricel
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 1/2 legatura marar tocat
  • sare
  • piper
  • pudra de ghimbir
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu naut si legume:

Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in congelator si il scot cand am nevoie. Evit, de obicei, conservele de naut, dar este bun si nautul din conserve.


Morcovul si cartoful le curatam si spalam bine, le razuim pe razatoarea mica, apoi le stoarcem usor.


Nautul il punem intr-un robot si il facem pasta.


Ceapa o razuim si pe ea, iar usturoiul il pisam.


Intr-un vas, punem nautul piure, morcovul,cartoful, ceapa si usturoiul Adaugam ouale batute usor, separat intr-un vas mai mic cu condimentele. Omogenizam compozitia si gustam din ea sa vedem daca mai trebuie sare. Punem si mararul verde tocat.


Daca nautul este facut piure fin, atunci nu mai este nevoie de pesmet, daca va iese o compozitie mai lichida, puneti cateva linguri de pesmet.


Pregatim o tava pe care punem hartie de copt si incepem sa formam chiftelutele. Le asezam una langa alta, pana cand terminam.


Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si le coacem pentru 20-30 minute. Trebuie sa fie usor rumene.


Serviti-le alaturi de o salata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu naut si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

26.03.2017, 17:33

Nu am mancat niciodata naut, arata bine ce ai facut tu aici!

oanapl 1

27.03.2017, 12:43

Delicioase!

mihaelar63 1

20.11.2018, 00:17

Foarte bune !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Legume pane la Hot-pan