Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

de Merisor in Pui, 12 Mai 2019 | 3819 vizualizari

 

Foarte gustoasă si satioasa a iesit aceasta combinatie de chiftele de pui și cartofi noi în sos de roșii la cuptor!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • rozmarin
  • Pentru chiftele:
  • 750 g piept de pui
  • 250 g șunculiță de porc afumată
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • Pentru sos:
  • 900 g pastă de roșii cu ardei copți
  • 2 lingurițe dulceață de ardei iuți
  • 5 căței de usturoi
  • 150 ml apă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 2 foi de dafin
  • sare, după gust
  • În plus:
  • 100 g mozzarella rasă, pentru gratinat
  • 50 g unt pentru uns tava
  • 25 ml ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor:

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița afumată, împreună cu ceapa și usturoiul curățate. Dăm pe răzătoare morcovul curățat și cartofii curățați, apoi îi scurgem bine de sucul lăsat. Amestecăm carnea tocată cu cartofii și morcovul, adăugăm condimente și sare după gust, cele două ouă și omogenizăm compoziția. Pentru sosul de roșii cu usturoi, pasta de roșii cu dulceața de ardei, usturoiul răzuit și condimentele și le lăsăm așa la odihnit. Punem cartofii bine scurși într-o tavă de cuptor încăpătoare, unsă cu ulei. Adăugăm untul moale, apoi presărăm sare si condimente peste cartofi și îi amestecăm bine în tavă, ungându-i cu untul moale. Din compoziția pentru chiftele formăm chiftelele cam de mărimea cartofilor și le așezăm în tavă, printre cartofi. Dăm tava la cuptor la 180 de grade, pentru o oră. Cu 15 minute înainte de expirarea timpului, scoatem tava și întoarcem ingredientele pe cealaltă parte, să se rumenească uniform. Apoi, vom turna sosul de roșii peste îngredientele din tavă și mai lăsăm tava la cuptor 15 minute. Cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm mozzarella rasă deasupra cartofilor și chiftelelor. Servim delicioasele chiftele de pui și cartofi presărate cu verdeață, alături de o salată de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele frantuzesti