Chiftele de soia

de Ina in Mancaruri de post, 20 Dec 2014 | 10827 vizualizari

 

Foarte bune pentru zilele de post si nu numai.
Desi am mai facut, iar Costel nu se atingea de ele, azi l-a imbiat mirosul, a gustat si ... mai sa nu se mai opreasca :))) A zis ca-s excelente ! :X

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia Inedit granule
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 40 g fulgi de drojdie inactiva ( SanoVita )
  • sare
  • piper
  • 4 linguri mustar
  • pesmet

Pentru fiert granulele :

  • piper negru
  • delikat
  • 2 foi de dafin
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de soia:

Punem la fiert 1,5 litri apa , impreuna cu doua linguri de delikat, o lingurita rasa cu piper negru si 2 frunze de dafin. Adaugam granulele si lasam sa fiarba 10 minute.


Intre timp curatam si dam pe razatoarea mica morcovul si cartofii . Ceapa o tocam marunt, iar usturoiul il pisam.


Scurgem bine de zeama granulele si le punem intr-un vas incapator. Adaugam legumele, fulgii de drojdie inactiva, mustarul, sare si piper. Amestecam totul bine , pana se leaga compozitia, apoi formam chiftele pe care le tavalim prin pesmet. Lasam 1 minut , sa se usuce usor pesmetul, apoi le prajim in ulei, pe ambele parti.


Scoatem chiftelele pe prosop de hartie si lasam sa se raceasca. Le servim ca atare, sau impreuna cu diverse sosuri.

 

TIPS-URI

1

Drojdia inactiva este un supliment alimentar bogat în vitamine și minerale folosit pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă și gustul mâncărurilor și ca agent de legare (înlocuitor de ou) în chifteluțe, perișoare, drob, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

30.12.2014, 05:57

Teo 1

02.02.2015, 21:49

Cum sa nu fie gustoase!!!

anca_rm 1

24.03.2017, 12:42

astea trebuie incercate , eu am vrut sa cumpar boabe de soia dar asa mi se pare mai simplu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de soia cu legume