Chiftele de vinete la cuptor

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 2616 vizualizari

 

Pentru ca a venit primavara si vrem sa avem in meniu mancaruri mai usoare si mai sanatoase, va recomand sa incercati aceste chiftele de vinete pe care in loc sa le prajiti, le coaceti.

Daca aveti vinete deja coapte si puse la congelator, treaba merge foarte repede :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete coapte,
  • 2 oua,
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3-4 linguri pesmet,
  • patrunjel si marar verde,
  • maghiran uscat maruntit,
  • boia dulce,
  • pudra ghimbir,
  • piper macinat,
  • sare,
  • seminte susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vinete la cuptor:

Eu am avut vinetele coapte si congelate, asa ca le-am scos cu o seara inainte din congelator si le-am lasat la dezghetat si scurs.


Le-am tocat foarte fin in robot. Apoi le-am pus intr-un bol.


Am tocat fin ceapa si usturoiul si le-am pus peste vinete.


Am adaugat condimente, oua, verdeturi si pesmet.


Am amestecat bine si apoi am format chiftelute.


Le-am trecut prin seminte de susan si le-am asezat in tava pe hartie de copt.


Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, 1/2 ora pana la 40 minute in functie de cuptor.


Le-am servit cu sos de rosii proaspat si cu orez indian.

 

TIPS-URI

1

Merg foarte bine si in post, daca nu adaugati oua in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Dana_Retetegg 1

25.03.2013, 21:43

CookieMonster 1

01.05.2013, 21:20

ce faine sunt!

Dana_Retetegg 1

09.05.2013, 00:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecel