Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2011 | 4963 vizualizari

 

un alt fel de chiftele de dovlecei...gustul m-a multumit pe deplin, chiar si pe sotul meu, care nu agreeaza prea mult legumele...nicidecum dovleceii

 

INGREDIENTE

  • cam 300 g zucchini subtiri.(..cred ca cam atatia au fost, ca eu nu prea le am cu cantitatile exacte la retete....)
  • 250 g carne tocata
  • 125 g mozzarella
  • pesmet cat cuprinde
  • 3-4 catei de usturoi, depinde cat d emari sunt
  • sare, piper
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella:

Zucchini se curata de coaja doar daca sunt loviti, juliti...etc...ai mei erau mai naspeti, asa...deci trebuiau curatati bine. Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Dupa aia se scurg foarte bine in pumni  si se pun intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine , ca la chiftelele obisnuite. Pesmet eu am pus cam doua maini...oricum compozitita va fi mai moale si cand se vor forma chiftelutele, se va folosi ulei pt uns mana.

Mozzarella se taie cubulete mici. Se pune tigaia pe foc si se incinge uleiul, foarte bine, apoi se lasa focul domol. Se fac chiftelute cu mana unsa cu ulei si la mijlocul fiecareia se pune un cubulet de mozzarella. Se rotunjesc frumos cu atentie sa nu ramana mozzarella afara, ca la prajit se va topi si lipi de tigaie. Chiftlutele trebuie prajite la foc potrivit spre mic, nu mare, ca atunci se vor praji doar la exterior,  ele fiind destul de moi si au nevoie de timp sa se patrunda bine. La final vor arata mai prajite datorita dovlecelului...dar nu sunt arse.

Sunt foarte bune caldute...si reci, dar dupa racire mozzarella se va intari la mijloc....

TIPS-URI

1

daca vreti ca mozzarella sa fie moale la mijloc, trebuie folosita  proaspata...daca e prea trecuta ca termen nu se va  mai topi, fiindca se intareste

2

sunt f bune atat simple cat si alaturi de piure de cartofi sau sos  de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

02.10.2011, 22:01

bune

mamaieelena 1

03.10.2011, 19:14

adasev12 1

09.10.2011, 10:30

miuta, sufletista, mamaie...multumesc mult

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu branza si verdeata