Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2011 | 4812 vizualizari

 

un alt fel de chiftele de dovlecei...gustul m-a multumit pe deplin, chiar si pe sotul meu, care nu agreeaza prea mult legumele...nicidecum dovleceii

 

INGREDIENTE

  • cam 300 g zucchini subtiri.(..cred ca cam atatia au fost, ca eu nu prea le am cu cantitatile exacte la retete....)
  • 250 g carne tocata
  • 125 g mozzarella
  • pesmet cat cuprinde
  • 3-4 catei de usturoi, depinde cat d emari sunt
  • sare, piper
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella:

Zucchini se curata de coaja doar daca sunt loviti, juliti...etc...ai mei erau mai naspeti, asa...deci trebuiau curatati bine. Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Dupa aia se scurg foarte bine in pumni  si se pun intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine , ca la chiftelele obisnuite. Pesmet eu am pus cam doua maini...oricum compozitita va fi mai moale si cand se vor forma chiftelutele, se va folosi ulei pt uns mana.

Mozzarella se taie cubulete mici. Se pune tigaia pe foc si se incinge uleiul, foarte bine, apoi se lasa focul domol. Se fac chiftelute cu mana unsa cu ulei si la mijlocul fiecareia se pune un cubulet de mozzarella. Se rotunjesc frumos cu atentie sa nu ramana mozzarella afara, ca la prajit se va topi si lipi de tigaie. Chiftlutele trebuie prajite la foc potrivit spre mic, nu mare, ca atunci se vor praji doar la exterior,  ele fiind destul de moi si au nevoie de timp sa se patrunda bine. La final vor arata mai prajite datorita dovlecelului...dar nu sunt arse.

Sunt foarte bune caldute...si reci, dar dupa racire mozzarella se va intari la mijloc....

TIPS-URI

1

daca vreti ca mozzarella sa fie moale la mijloc, trebuie folosita  proaspata...daca e prea trecuta ca termen nu se va  mai topi, fiindca se intareste

2

sunt f bune atat simple cat si alaturi de piure de cartofi sau sos  de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta