Orez cu sofran

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2015 | 1173 vizualizari

 

Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita culorii si gustului dat de sofran . Este des confundat cu risotto alla milanese (orez milanez) un alt preparat tipic milanez.
Grana Padano este o branza asemanatoare parmezanului (Parmigiano Reggiano), la fel ca si cea de-a doua este o branza DOC (Denumire de Origine Controlata) doar ca durata de maturare este mult mai scurta ...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr orez
  • 100 gr unt
  • 80 gr Grana Padano
  • 3 cuburi supa legume
  • 1 L apa
  • 1 plic sofran
  • 150 ml vin alb
  • 1 ceapa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sofran:

Curatam ceapa de coaja, o spalam si o tocam fin .


Intr-o tigaie punem untul la foc mic si lasam sa se topeasca, cu atentie sa nu se arda. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn. Lasam la foc potrivit pana ce ceapa s-a calit .


Adaugam orezul si lasam cateva minute amestecand in continuu pana ce orezul absoarbe gustul untului .Punem vinul si lasam pana acesta s-a evaporat.


Separat dizolvam cuburile de supa de legume intr-un litru de apa ( eu am avut cuburi puse la congelator. Daca nu aveti asa ceva , folositi doua cuburi knorr de legume ) .


Adaugam apa putin cate putin in tigaia cu orez amestecand din cand in cand pentru a evita ca orezul sa se lipeasca . Potrivim de sare.


Dizolvam sofranul in putina supa. Il adaugam in tigaia cu orez cu 5 minute inainte ca orezul sa fie gata si amestecam bine .


Cand orezul este gata , inchidem focul si adaugam Grana Padano amestecand .


Se serveste cald .


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Cel mai indicat tip de orez pentru acest preparat este orezul tip Carnaroli .

2

De asemenea poate fi asociat cu ciuperci , carnati si uneori fructe de mare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:05

E pe lista de incercat!

Andreea Caroline 1

28.08.2015, 15:19

Andreea Caroline 1

28.08.2015, 15:19

Adriana ... pe mine m-a curerit la gust

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Orez japonez