Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita culorii si gustului dat de sofran . Este des confundat cu risotto alla milanese (orez milanez) un alt preparat tipic milanez.
Grana Padano este o branza asemanatoare parmezanului (Parmigiano Reggiano), la fel ca si cea de-a doua este o branza DOC (Denumire de Origine Controlata) doar ca durata de maturare este mult mai scurta ...
Curatam ceapa de coaja, o spalam si o tocam fin .
Intr-o tigaie punem untul la foc mic si lasam sa se topeasca, cu atentie sa nu se arda. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn. Lasam la foc potrivit pana ce ceapa s-a calit .
Adaugam orezul si lasam cateva minute amestecand in continuu pana ce orezul absoarbe gustul untului .Punem vinul si lasam pana acesta s-a evaporat.
Separat dizolvam cuburile de supa de legume intr-un litru de apa ( eu am avut cuburi puse la congelator. Daca nu aveti asa ceva , folositi doua cuburi knorr de legume ) .
Adaugam apa putin cate putin in tigaia cu orez amestecand din cand in cand pentru a evita ca orezul sa se lipeasca . Potrivim de sare.
Dizolvam sofranul in putina supa. Il adaugam in tigaia cu orez cu 5 minute inainte ca orezul sa fie gata si amestecam bine .
Cand orezul este gata , inchidem focul si adaugam Grana Padano amestecand .
Se serveste cald .
Pofta buna !
1
Cel mai indicat tip de orez pentru acest preparat este orezul tip Carnaroli .
2
De asemenea poate fi asociat cu ciuperci , carnati si uneori fructe de mare .
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult