Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor

de babi5 in Pui, 30 Noi 2014 | 7403 vizualizari

 

Am vrut initial sa fac chiftele din carne de porc, de obicei cumpar carne macra, nu macinata, de data asta am luat macinata si graba strica treaba.Dar in tot raul exista si un bine.....am o reteta in plus de chiftele.Carnea mi s-a parut prea grasa asa ca am avut un piept de pui l-am macinat si am combinat cu carnea de porc, a iesit o bunatate de chiftele.Le recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne porc
  • 500 gr piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 capatina usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
  • patrunjel verde
  • 2 felii de paine
  • 2 cartofi mai mari
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita vegeta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor:

Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata.

Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse.

Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala , usturoiul se da prin presa de usturoi , ceapa si cartofii se dau prin razatoarea cu ochiuri mici.

Se pune totul in castron peste carne , adaugam sarea, piperul, boiaua , ouale si frunzele de patrunjel si se amesteca bine totul.

Se lasa la rece 30 minute dupa care le modelam si le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt apoi stropim  cu ulei fiecare chifteluta si introducem tava in cuptorul incins la 190 grade si lasam pina sunt bine rumenite.

Se servesc alaturi de diferite garnituri.Eu am folosit piureul de cartofi.Sa va fie de folos. http://www.bucataras.ro/retete/piure-de-cartofi-56022.html

( urmind linkul aveti si reteta de piure de cartofi)

TIPS-URI

1

Sunt tare gustoase si in aceasta varianta.

2

Ca si garnituri putem folosi:piure de cartofi,mazare, fasole verde,cartofi natur , varza calita, iahnie de fasole,

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de porc si piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui