Chiftele din cartofi cu branza si praz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 3729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi
  • cca 250 gr. branza telemea
  • 1 fir de praz
  • 3 oua
  • sare, piper si curry dupa gust
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • cca 100 gr. faina pentru infainat si modelat chiftelele
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din cartofi cu branza si praz:

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja.

Dupa ce-i curatam de coaja ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam telemeaua, trecuta si ea pe razatoarea cu ochiuri mici (eu am folosit branza ramasa de la rulourile de ieri cu branza si crema de ardei).

Prazul se spala si se taie rondele sau semirondele, apoi se adauga peste cartofi si branza.

Spargem 3 oua, presaram dupa gust sare, piper macinat si pudra curry, mai punem patrunjelul verde proaspat tocat si amestecam cu mana sa se omogenizeze foarte bine amestecul.

Punem uleiul la incins in tigaie.

Formam in mana chiftelutele de marimea dorita, le trecem prin faina, apoi le prajim pe ambele fete in ulei incins.

Dupa ce au capatat culoare aramie se scot pe servetele absorbante pentru a se putea elimina uleiul in exces din chiftelele fierbinti.

Noi le-am servit cu ketchup, mujdei de usturoi si /sau mustar (fiecare cum a dorit)...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi cu branza si praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

05.09.2015, 22:17

Interesante chiftelutele!

RuthAnne 1

13.07.2017, 23:32

Pot sa le fac si la cuptor? Pentru o varianta mai sanatoasa.

Valclaudia 1

14.07.2017, 07:01

sigur ca da Linistita!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele