Chiftele din naut

de T I M E A in Mancaruri de legume, 25 Apr 2015 | 3896 vizualizari

 

Daca v-ati saturat de chiftelele clasice din carne, eu va propun sa incercati si varianta cu naut. Chiftele din naut amestecate cu alte legume si invelite in crusta de susan si pesmet, suna bine, nu? Si le putem praji si in ulei dar si in cuptor pentru o varianta mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g naut fiert marca Sun Food folosesc eu
  • 1 ardei mic verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • 150 g porumb dulce fiert
  • un pic de sare
  • un pic de piper
  • 1/4 lingurita pudra de chimen
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • Pesmet si susan pentru tavlit chiftelele
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din naut:

Se fac foarte usor, mai intai nautul fiert strecurat si spalat se pasează (în robot / blender) apoi intr-un bol amstecam nautul cu legumele tocate marunte, porumbul, condimentele, ouale si pesmetul.

Intr-o farfurie punem semintele de susan ( unele chiftele le-am facut doar cu susan, apoi am adaugat si pesmet). Luam cate o lingurita din compozitie si formam cu mana bilute pe care le tavalim prin susan/pesmet apoi le prajim in ulei incins.

Scoatem chiftelele din naut pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Servim chiftelele cu o salata de rosii si avem un pranz sau o cina usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

26.04.2015, 16:15

Cred ca-s tare bune!

Sandie 1

27.04.2015, 18:24

Se pot coace in cuptor in loc de prajit ?

Micutza Luana 1

27.04.2015, 19:43

nu am incercat dar arata asa de bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi cu leurda