Chiftele din orez

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2015 | 6067 vizualizari

 

O nouă alternativă al chiftelelor fără carne. Delicioase!

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE:
  • Orez 250 g,
  • Apă 750 ml.,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Mărar proaspăt 4-5 fire,
  • Pătrunjel proaspăt 2-3 fire,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Ouă de prepeliță 6 bucăți,
  • Cașcaval ras 4 linguri,
  • Pesmet auriu cca. 2 linguri,
  • Ulei de palmier pentru prăjit
  • PENTRU SERVIT:
  • sos tzatziki,
  • sos de mărar;) sau de ce nu sos roșu ;)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din orez:

Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert în apă rece, într-un vas special în cazul meu Multicooker de la Phillips, sau într-un vas cu fundul tripul că să nu se prindă, cu puțină sare. După ce s-a fiert orezul, se curge de excesul de apă și se lasă la răcorit, cel mai bine până a doua zi.


În orezul răcit se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, verdețurile tocate mărunt, ouăle de prepeliță, cașcavalu ras, pesmetul auriu, se asezonează de sare, piper și boia, apoi se amestecă ernergic până ce se înglobează ingredientele. Uleiul de palmier se pune la încins într-o tigaie, apoi se formează chifteluțele cu mâna udă și se pun la prăjit. Se servesc fierbinți cu sos de tzatziki sau de mărar. Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

ouăle de prepeliță se pot înlocui cu 2 ouă de găină

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

tarasmariana 1

25.05.2015, 05:35

MOKUSKA 1

25.05.2015, 08:41

anca_rm 1

27.05.2015, 07:51

ce faina retete , am pus-o la favorite ...dar crezi ca ar merge coapte ???

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu chiftelute, bacon si ciuperci