Chiftele din soia în crustă de susan

de Rita Ilies in Mancaruri de post, 1 Apr 2015 | 1876 vizualizari

 

Pentru că mulți dintre voi țineți post, mai ales în această perioadă, m-am gândit să vă propun câteva rețete savuroase care să aducă varietate și gust în meniul vostru zilnic.

Sunt convinsă că majoritate dintre voi pregătiți chiftele din carne de porc, curcan, vită sau cel puțin le consumați frecvent. Adevărul e că sunt nemaipomenite.

Rețeta pe care v-o propun azi, o înlocuiește cu succes pe ce a chiftelelor ”de dulce”. E simplă și nu necesită prea multă muncă iar crusta de susan le face speciale.

 

INGREDIENTE

  • 200 g soia granulată
  • 30 ml ulei de măsline ( recomand folosirea uleiurilor cu gust aromat precum cel de floarea soarelui presat la rece, susan, nucă, etc )
  • 30 ml apă minerală
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri cu făină
  • verdeață de pătrunjel tocată
  • sare roz de Himalaya
  • piper alb
  • boia de ardei dulce
  • susan alb și negru
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din soia în crustă de susan:

Am fiert soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi am pus-o într-o strecurătoare și am răcit-o sub un jet de apă. Am stors-o bine în mână și am pus-o într-un castron. Am cernut cele 3 linguri de făină, apoi am adăugat verdeața, uleiul și apa minerală. Desigur, am condimentat-o cu usturoi, boia, sare și piper. Am frământat și am obținut un aluat cu o textură compactă, foarte ușor de modelat.


Cu mâna mereu umedă am format chiftelele pe care le-am tăvălit prin susan, apoi le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt. Temperatura de coacere este de 200 de grade, timp de 10 minute. Sunt delicioase atât calde cât și reci.


Nu-i așa să vă tentează? :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din soia în crustă de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rita Ilies 1

06.04.2015, 11:50

Teo 1

19.11.2015, 22:45

Frumoase tare! parca sunt niste arici somnorosi!

Rita Ilies 1

20.11.2015, 08:38

Hahahah! Merci, Teo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa de hribi (Грибная юшка)