Fasole batuta sau facaluita

de Ligia Bxl in Mancaruri de post, 18 Apr 2015 | 3376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi

Garnitura:

  • 3 cepe potrivite
  • 1 cutiuta de bulion concentrat
  • sare si piper
  • 1 lingurita de zahar( daca e necesar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta sau facaluita:

Am spalat bine fasolea si am lasat-o peste noapte la inmuiat.

Am scurs apa apoi am pus-o intr-o oala la fiert in cateva ape.

Am adaugat ceapa taiata marunt,morcovul la fel iar cartofii taiati mai mari si le-am lasat sa fiarba bine,am adaugat si sare,cimbrul si dafinul(am scos frunzele de dafin dupa ce au fiert),iar la final am adaugat piperul si usturoiul pisat marunt.Toate acestea le-am pasat cu blenderul pana a devenit o pasta fina.

Garnitura:cepele le-am taiat marunt si le-am calit in ulei(din cand in cand am adaugat apa)apoi am adaugat bulionul,zaharul sarea si piperul.

Aceasta garnitura se pune deasupra peste fasole atunci cand se serveste.

Merge tare bine cu aceasta fasole niste muraturi.

Sa aveti pofta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta sau facaluita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole uscata