Chiftele din soia în crustă de susan

de Rita Ilies in Mancaruri de post, 1 Apr 2015 | 4039 vizualizari

 

Pentru că mulți dintre voi țineți post, mai ales în această perioadă, m-am gândit să vă propun câteva rețete savuroase care să aducă varietate și gust în meniul vostru zilnic.

Sunt convinsă că majoritate dintre voi pregătiți chiftele din carne de porc, curcan, vită sau cel puțin le consumați frecvent. Adevărul e că sunt nemaipomenite.

Rețeta pe care v-o propun azi, o înlocuiește cu succes pe ce a chiftelelor ”de dulce”. E simplă și nu necesită prea multă muncă iar crusta de susan le face speciale.

 

INGREDIENTE

  • 200 g soia granulată
  • 30 ml ulei de măsline ( recomand folosirea uleiurilor cu gust aromat precum cel de floarea soarelui presat la rece, susan, nucă, etc )
  • 30 ml apă minerală
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri cu făină
  • verdeață de pătrunjel tocată
  • sare roz de Himalaya
  • piper alb
  • boia de ardei dulce
  • susan alb și negru
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din soia în crustă de susan:

Am fiert soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi am pus-o într-o strecurătoare și am răcit-o sub un jet de apă. Am stors-o bine în mână și am pus-o într-un castron. Am cernut cele 3 linguri de făină, apoi am adăugat verdeața, uleiul și apa minerală. Desigur, am condimentat-o cu usturoi, boia, sare și piper. Am frământat și am obținut un aluat cu o textură compactă, foarte ușor de modelat.

Cu mâna mereu umedă am format chiftelele pe care le-am tăvălit prin susan, apoi le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt. Temperatura de coacere este de 200 de grade, timp de 10 minute. Sunt delicioase atât calde cât și reci.

Nu-i așa să vă tentează? :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din soia în crustă de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rita Ilies 1

06.04.2015, 11:50

Teo 1

19.11.2015, 22:45

Frumoase tare! parca sunt niste arici somnorosi!

Rita Ilies 1

20.11.2015, 08:38

Hahahah! Merci, Teo!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie