Chiftele în aluat de bere by Gaby

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2013 | 2274 vizualizari

 

De când le-am vazut la Gaby, am poftit la ele. Iată că le-a venit rândul! Super delicioase! Mulțumesc Gaby pentru idee! :-*

 

INGREDIENTE

  • Bere fără alcool 300 ml,
  • Făină albă de grâu 600 g.,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Zahăr tos 2 lingurițe,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Drojdie uscată 3 lingurițe,
  • Pentru Chiftele
  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 600 g,
  • Usturoi ,
  • Pâine 2 felii vechi de o zi,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Mărar verde/uscat
  • Ou 1 bucată.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele în aluat de bere by Gaby:

Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți.


În cuva de la mașina de pâine se pun pe rând berea, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.


Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe, care apoi se pun în tavă și se ung cu ou. Se pun la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.


Se servesc reci sau calde, cu sos de roșii sau muștar.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

inainte de a da la cuptor se pot presara cu putin susan, mac sau seminte de in

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele în aluat de bere by Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Cris2711 1

03.03.2013, 22:46

ce fain ti-a iesit

alba_zori 1

04.03.2013, 19:41

foarte bune,si eu le-am facut odata,te pup

babi5 1

17.06.2013, 11:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor