Chiftele in sos de branzeturi

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 16 Feb 2016 | 1363 vizualizari

 

Am vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu am mai rezistat si m-am pus pe treaba. Daca stiam cat de grozave ies, le faceam mai repede, dar na, asa fac eu, mereu aman...Ai mei au fost cei mai incantati, au zis ca mananca ceva mai bun ca la restaurantele de lux, iar pentru mine asta, este cea mai mare satisfactie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 800 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 2 felii de paine
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • Pentru sos:
  • 1 lingura cu varf de unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 90 gr cascaval
  • 70 gr mozzarella
  • 40 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • boabe de piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de branzeturi:

Chiftelele:

Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica.

Cartoful il curatam, il trecem prin razatoarea mica, painea o inmuiem in apa, apoi o stoarcem foarte bine.

Intr-un bol punem carnea tocata, ingredientele pregatite mai sus, sare, piper si oul.

Le amestecam pe toate bine de tot.

Verdeata o tocam marunt, indepartand cozile si le incorporam in compozitia de carne.


Tapetam cu hartie de copt o tava.

Luam bucatele din compozitie, formam chiftelele nu prea mari si le asezam in tava.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.


Puteti pregati chiftelele si in tigaie in ulei.

Sosul:

Toate branzeturile le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o cratita mai groasa, punem untul sa se topesca.

Dupa ce s-a topit, punem faina si amestecam bine.

Incepem sa turnam laptele treptat, dar sa fie caldut si amestecam continuu cu un tel.

Lasam sa fiarba 6-7 minute, apoi adaugam branzeturile rase.


Amestecam pana branzeturile sunt topite. La final dam gust sosului cu sare si piper.

Daca vi se pare sosul prea gros, mai puneti putin lapte.

Punem chiftelele in sos, presaram cateva boabe de piper alb si servim.

De preferat sa fie consumate cat sunt calde.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

17.02.2016, 21:13

Andreea

Rocsi 1

17.02.2016, 21:13

Multumesc Stefania

Rocsi 1

17.02.2016, 21:13

Lau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate in sos de rosii