Chiftele Marinate

de Anamaria Cook in Porc, 3 Mar 2012 | 2426 vizualizari

 

De fiecare data cand imi este dor de casa gatesc aceasta reteta...si parca ma transporta in bucataria bunicii in zilele de vara sau acasa la parinti intr-o seara friguroasa de iarna. Bunica mea cateodata facea chiftele din cartofii, dar inca nu am reusit sa gasesc reteta dar cu siguranta cand o voi gasii am sa o postez aici.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata(porc, vita, sau amestec)eu am folosit porc
  • un ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 felii de paine (inmuiate in lapte)
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • un cub vita
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele Marinate:

Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron.


Se scurge painea si se pune peste carnea tocata. Amestecati totul pana se omogenizeaza.


Apoi puneti putina faina intr-o farfurie, se ia putina carne cu ajutorul unei linguri, se tavaleste prin faina si se formeaza o bila. Le puteti lasa asa sau le puteti apasa cu palmele cam 2-3 cm.


Se prajesc chiftelele intr-o tigaie cu ulei cat sa se scufunde pana la jumatate.


Cand ati terminat de prajit toate chiftelutele, puneti o alta tigaie pe foc cu putin ulei in care puteti 2 catei de usturoi cu tot cu coaja.


Se indeparteaza cateii de usturoi cand au inceput sa se inmoaie, apoi se adauga pasta de tomate cu cubul de vita dizolvat in o cana de apa calduta si o jumatate de lingurita de zahar.


Se lasa la fiert cam 15-20 de minute, mai puteti adauga apa daca sosul scade. Puteti adauga o lingurita de faina sa ingrosati sosul. Se serveste cu piure de cartofi.


Pofta Buna si va mai astept pe aceasta pagina pentru alte retete delicioase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele Marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:35

Anamaria Cook 1

05.03.2012, 22:15

multumesc mult

VERONICA2607 1

19.03.2012, 17:50

bune tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu salata de ceapa